Nieuwe video: Passenger – Fools Gold

Onlangs toerde Passenger door Noord-Amerika en daar heeft hij ook een aantal video’s opgenomen. Het laatste deel daarvan is de officiële clip voor Fools God, geregisseerd door Bryan Dos Reis. 

Passenger bevindt zich op een jaloersmakende plek: op het dakterras ergens in het midden van New York. En dat ook nog eens op een broeierige zomerdag. Ik schiet er acuut van in mijn winterdip. De regisseur brengt the city that never sleeps opvallend ingetogen in beeld. Bijna alsof er amper een levende ziel te bekennen is. Als een onontdekt pittoresk vissersdorpje. Best knap om zo’n intimiteit te creëren in de grootste en bekendste stad van de Verenigde Staten.

En de muziek? Ik vraag me bij Passenger toch af of hij nou zingt met zijn normale spreekstem of dat hij een stemmetje opzet. Tijdens interviews klinkt hij laag met een kraakje. Als je het daarmee vergelijkt is het toch alsof hij vóór het zingen even een helium ballonetje inhaleert. Ik vind dat dermate hinderlijk dat ik zijn schattige singersongwriter-liedjes niet echt lekker kan beluisteren.

Lees ook: Passenger – Holes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>