Nieuwe video: Coldplay – Birds

In december kwamen de mannen van Coldplay met een gloednieuwe plaat op de proppen en daarvoor is nu een tweede videoclip opgenomen. Birds is geregisseerd door Marcus Haney.

Ik vermoed dat het eerder een promoclip is dan een officiële videoclip, want Birds verscheen onaangekondigd en wordt ook niet echt gepromoot. Een extraatje dus, denk ik. We zien de bandleden rondom het kunstwerk Salvation Mountain in de Colorado Desert van Californië. Om een wat weemoedige sfeer te creëren worden er flink wat Instagram-achtige filters overheen gegooid. Alsof Lana Del Rey deze clip hoogstpersoonlijk heeft na zitten bewerken. Het past goed bij de muziek, maar memorabel is het allerminst.

En de muziek? De funk van Adventure of a Lifetime heeft me enigszins op het verkeerde been gezet, want hier klinkt Coldplay toch weer een beetje gezapig en inwisselbaar. Flauwtjes, als friet zonder zout. Inmiddels is bekend dat de band in februari de halftime-show tijdens de Superbowl mag verzorgen. Ik vermoed dat zij dan vooral op oudere nummers zullen teren, want van de nieuwe plaat heb ik weinig gehoord dat stadionproof is.

Lees ook: Coldplay – Adventure Of A Lifetime 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>