Nieuwe video: Birdy – Keeping Your Head Up

Birdy is een jaar uit de publiciteit verdwenen om zich te richten op haar derde plaat. Het resultaat kunnen we in maart beluisteren, en met Keeping Your Head Up is er alvast het eerste voorproefje.

In de clip worden we meegezogen in Birdy’s fantasierijke droomwereld (zoals eerder ook al eens het geval was bij Wings). Mensen met maskers dansen rondom de jonge zangeres, die zich op deze plek helemaal thuis lijkt te voelen. Als een soort engeltje fladdert ze rond, haar blik voortdurend op de kijker gericht. Birdy is schattig en ongrijpbaar tegelijk.

En de muziek? Het in maart te verschijnen album van Birdy schijnt een ware coming of age-plaat te worden, aldus de zangeres. Op Keeping Your Head Up horen we alvast een ander geluid dan we van haar gewend zijn. Het klinkt bombastischer, een tikkeltje Florence + The Machine lijkt te zijn toegevoegd. Het is sfeervol, maar het refrein klinkt een beetje als een bridge. Een bruggetje naar iets dat nooit komt.

Lees ook: Birdy – Tee Shirt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>