Nieuwe video: Lana Del Rey – Freak

Lana Del Rey houdt net als wij ontzettend van videoclips en heeft er inmiddels dan ook al erg veel. Vandaag voegt ze er weer eentje aan haar fraaie collectie toe. Freak is afkomstig van de plaat Honeymoon en de videoclip is geregisseerd door Yours Truly. 

We krijgen weer een tien minuten-durend epos voorgeschoteld van de koningin der melancholie. En normaal kan ik dat wel waarderen, maar dan moet het wel iets toevoegen. Freak had de helft korter gekund. De eerste helft, waarin het daadwerkelijke nummer wordt afgespeeld, is broeierig en innemend. Maar de laatste helft bestaat enkel nog uit onderwater-shots. Sterker nog, onderwater-shots die we al gezien hebben in een andere videoclip van Lana. Dat voelt aan als tijd rekken. Jammer, want dat gaat ten koste van het sterke eerste gedeelte, waar Lana met een soort Jezus-figuur een zegeltje (LSD?) neemt om de zomer nooit meer te laten stoppen.

En de muziek? De tekst van Freak is een krachtige liefdesverklaring, zoals alleen Lana dat kan. Zinnen als ‘Palms reflecting in your eyes, like an endless summer. That’s the way I feel for you. If time stood still, I’d take this moment.’ weten op een prachtige manier verliefdheid te verwoorden. Sommige nummers van Lana willen nog weleens verzinken in sfeer, waardoor nergens meer een melodie te ontdekken is, maar dat is hier absoluut niet het geval.

Lees ook: Lana Del Rey – Music To Watch Boys To 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>