Amerikaanse chart: Hozier bestormt top 10 met Take Me To Church

Terwijl de bovenste plaatsen in de Amerikaanse Billboard nagenoeg identiek blijven – Meghan Trainor gaat voor de achtste week aan kop en Taylor Swift staat nog steeds op plaats twee – is er onderaan in de top 10 een opvallende nieuwkomer. Hozier komt namelijk ferm opgerukt met zijn imponerende ‘Take Me To Church’.

Het nummer van de Ierse singer-songwriter is eigenlijk al van 2013, maar is de laatste tijd aan een opmars bezig. Hozier trad onlangs nog op in Saturday Night Live en maakte daar indruk. Het nummer gaat over de homofobe opstelling van de kerk (en religies in het algemeen). Bekijk de indringende videoclip hieronder. Hozier schiet deze week van plaats 33 naar plaats 9 en maakt voor volgende week goede kansen op een top 5-notering. Bekijk de top 5 van nu hieronder en check hier de volledige Billboard hot 100.

1. (1.) Meghan Trainor – ‘All About That Bass’     
2. (2.) Taylor Swift – ‘Shake It Off’
3. (5.) Tove Lo – ‘Stay High’
4. (3.) Jessie J + Ariana Grande + Nicki Minaj – ‘Bang Bang’
5. (7.) Maroon 5 – ‘Animals’ 

In de album-lijst van deze week komt Slipknot binnen op de bovenste plek met The Gray Chapter, nadat de rockband ook al goede zaken deed in de officiële UK chart. Op plaats twee en drie komen respectievelijk de nieuwe platen van T.I. en Neil Diamond binnen. Bekijk de volledige lijst hier.

Lees ook: Amerikaanse chart: Meghan Trainor blijft Taylor Swift voor

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>