Amerikaanse chart: Taylor Swift koningin bij singles en albums

Het is Taylor Swift-mania in Amerika. Sinds haar nieuwe (pop)album ’1989′ uitgekomen is, deelt de zangeres de lakens uit op de radio, op streaming-kanalen en in de hitlijsten. Het album blijft voor de tweede week aan kop, en ook in de Billboard hot 100 stijgt ze door naar nummer 1 met ‘Shake It Off’. Meghan Trainor moet eindelijk door de knieën.

1989 is meteen het bestverkocht album van het jaar. In de releaseweek alleen al werden 1,287 miljoen exemplaren verkocht. Een record. In 2002 was het Eminem die in de eerste verkoopweek van zijn album The Eminem Show met 1,322 net iets meer albums verkocht. Het is dus niet verwonderlijk dat Taylor voor een tweede achtereenvolgende week de albumlijst domineert. Bekijk de volledige lijst hier.

Ook besloot de zangeres afgelopen week het album niet beschikbaar te stellen via Spotify. Volgens de ster is de één dollarcent die ze per gedraaid nummer krijgt veel te weinig. Spotify heeft teleurgesteld gereageerd op haar besluit en probeert Swift op andere gedachten te brengen. Wat mij betreft een onnozele actie; in de muziekwereld verdien je niet langer door de verkoop van albums, maar door je optredens. Dat weet iedereen. En door je muziek van een dienst als Spotify te plukken kom je niet over als slimme zakenvrouw, maar als geldwolf.

Overigens blijft de rest van de top 5 hetzelfde, op een paar gewisselde plekjes na. Bekijk ‘m hieronder.

1. (2.) Taylor Swift – ‘Shake It Off’  
2. (1.) Meghan Trainor – ‘All About That Bass’
3. (3.) Tove Lo – ‘Stay High’
4. (5.) Maroon 5 – ‘Animals’
5. (4.) Jessie J + Ariana Grande + Nicki Minaj – ‘Bang Bang’

Lees ook: Amerikaanse chart: Hozier bestormt top 10 met Take Me To Church

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>