Britse chart: Cheryl breekt record met vijfde nummer 1

Engeland is nog steeds smoorverliefd op Cheryl Fernandez-Versini, zoals ze tegenwoordig heet. Met ‘I Don’t Care’ debuteert de zangeres wederom op de bovenste plek in de officiële UK chart, en dat is een record! Nooit eerder haalde een Britse vrouwelijke artiest zo vaak de koppositie.

Een knappe prestatie, waar ik eerlijk gezegd weinig van snap. Ik vind Cheryls laatste paar singles rampzalig, en kan me niet voorstellen dat ze er ook in de rest van Europa mee scoort. Maar in Engeland is ze al jaren een publiekslieveling, en heeft ze een grote schare vaste fans. Schijnbaar genoeg om de nummer 1-plek te veroveren.

De andere singles waarmee Cheryl bovenaan stond: Fight For This Love (2009), Promise This (2010), Call My Name (2012) en Crazy Stupid Love (2014). Ze neemt het record uit handen van Geri Halliwell en Rita Ora, die allebei vier nummer 1-singles hebben. Bekijk hieronder de volledige top 10 van de singles chart.

1 (–) I DON’T CARE – CHERYL
2 (1.) THINKING OUT LOUD – ED SHEERAN
3 (2.) ALL ABOUT THAT BASS – MEGHAN TRAINOR
4 (26) ALL OF ME – JOHN LEGEND
5 (3.) SHAKE IT OFF – TAYLOR SWIFT
6 (–) OUTSIDE – CALVIN HARRIS/ELLIE GOULDING
7 (4.) BANG BANG – JESSIE J/GRANDE/MINAJ
8 (5.) DON’T TELL ‘EM – JEREMIH FT YG
9 (7.) STEAL MY GIRL – ONE DIRECTION
10 (10) I’M NOT THE ONLY ONE – SAM SMITH

In de album-chart had iedereen verwacht dat Calvin Harris de koppostitie zou pakken met zijn nieuwe album Motion. Maar helaas voor de Schotse DJ moet hij het afleggen tegen Ed Sheeran, die met X in zijn twintigste week beter verkoopt dan alle andere platen. Dat moet een tegenvaller zijn voor Calvin. Overigens komt onze eigen André Rieu op plek vier binnen. Bekijk de album top 5 hieronder en check hier de volledige lijst.

1 (2.) X – ED SHEERAN
2 (–) MOTION – CALVIN HARRIS
3 (1.) 1989 – TAYLOR SWIFT
4 (–) LOVE IN VENICE – ANDRE RIEU
5 (3.) IN THE LONELY HOUR – SAM SMITH

Lees ook: Britse chart: Taylor Swift verplettert concurrentie met 1989

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>