Amerikaanse chart: singles Gwen Stefani en Fergie floppen

Twee dames die in 2006 de hitlijsten domineerden, maakten beiden hun comeback dit jaar. Gwen Stefani en Fergie. En behalve dat ze alletwee frontvrouw zijn van een succesvolle formatie, hebben ze nóg meer overeenkomsten. Eentje daarvan is dat hun nieuwe solosingle geen goede zaken doet in Amerika. Fergie’s ‘L.A. Love’ blijft hangen op 63, terwijl Gwen Stefani’s ‘Baby Don’t Lie’ op plek 74 hard op weg is naar een snelle exit.

Persoonlijk vind ik beide nummers geslaagd, dus het uitblijven van succes erg jammer. Maar gelukkig komt er van beider dames een gloednieuw album aan. En wie weet kunnen de nummers in de komende weken nog te stijgen, maar aangezien de videoclips al zijn uitgebracht en er ook best wat aan promotie is gedaan, vrees ik het ergste.

Ondertussen zijn de charts bovenin vrij onbeweeglijk. Taylor Swift staat nog steeds fier bovenaan de Billboard hot 100 met Shake It Off. Ook in de albumlijst blijft ze zoals verwacht op nummer één. Check hier de volledige lijsten en bekijk hieronder de singles top 5.

1 (1.) SHAKE IT OFF – TAYLOR SWIFT
2 (2.) ALL ABOUT THAT BASS – MEGHAN TRAINOR
3 (4.) ANIMALS – MAROON 5
4 (3.) STAY HIGH – TOVE LO
5 (5.) BANG BANG – JESSIE J/GRANDE/MINAJ

Lees ook: Amerikaanse chart: Taylor Swift koningin bij singles en albums

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Amerikaanse chart: singles Gwen Stefani en Fergie floppen

 1. Vinn

  Ai, ik had een strijd verwacht tussen beide dames om de nummer 1. Ben zelf altijd fan geweest van beide dames en vind beide nummers erg goed.
  Hopelijk hebben ze beide hierna meer succes

    /   Reply  / 
 2. Wessel

  Augh, jammer inderdaad. Gwenn’s single is inderdaad erg geflopt en zakt steeds verder weg.
  Maar Fergie’s single kruipt (langzaam) steeds verder omhoog en de video is morgen pas één week uit. Ook zal Fergie haar nieuwe single de 23e gaan uitvoeren tijdens de AMA’s… PROMOTIE!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>