Britse chart: Pink Floyd verslaat Foo Fighters in albumlijst

‘The Endless River’, het nieuwe album van Pink Floyd, komt binnen op de bovenste plaats in de officiële UK album chart. Het is de zesde nummer 1 voor de band, met als kanttekening dat het in 1995 voor het laatst gebeurde met ‘Pulse’. Dat betekent dus géén nummer 1 voor de nieuwe van de Foo Fighters en ook niet voor Cheryl.

The Endless River is gebaseerd op onuitgebracht materiaal, dat werd geschreven, opgenomen en geproduceerd tijdens de sessies voor The Division Bell (1994), en is de eerste release van de groep sinds de dood van toetsenist en medeoprichter Richard Wright, die postuum op de plaat verschijnt. Met meer dan 139.000 verkochte exemplaren in de eerste week is The Endless River één van de snelst verkopende platen van 2014. Alleen Coldplay en Ed Sheeran deden het beter in hun eerste week. Bekijk hieronder de album top 5 en hier de volledige lijst.

1 (–) THE ENDLESS RIVER – PINK FLOYD
2 (–) SONIC HIGHWAYS – FOO FIGHTERS
3 (1.) X – ED SHEERAN
4 (5.) IN THE LONELY HOUR – SAM SMITH
5 (–) FOREVER – QUEEN

Ondertussen zegeviert liefdadigheid in de singles-chart. Speciaal voor Children In Need nam Gareth Malone een nieuwe versie van Avicii’s Wake Me Up op. Met een sterrenkoor. Fijn natuurlijk dat mensen dit goede doel een warm hart toedragen, maar voor de hitlijsten is het nooit zo interessant. Bekijk hieronder de rest van de top 10.

1 (–) WAKE ME UP – GARETH MALONE’S ALL STAR CHOIR
2 (2.) THINKING OUT LOUD – ED SHEERAN
3 (9.) STEAL MY GIRL – ONE DIRECTION
4 (1.) I DON’T CARE – CHERYL
5 (3.) ALL ABOUT THAT BASS – MEGHAN TRAINOR
6 (6.) OUTSIDE – CALVIN HARRIS/ELLIE GOULDING
7 (21) REAL LOVE – TOM ODELL
8 (–) YOU RUIN ME – VERONICAS
9 (–) LIKE I CAN – SAM SMITH
10 (10) I’M NOT THE ONLY ONE – SAM SMITH

Lees ook: Cheryl breekt record met vijfde nummer 1

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>