Amerikaanse chart: Hozier nestelt zich in top 3

Terwijl Taylor Swift voor de tweede achtereenvolgende week de Amerikaanse Billboard aanvoert met ‘Blank Space’ (en daarvoor met ‘Shake It Off’), is de Ierse singersongwriter Hozier de enige nieuwe binnenkomer in de top 5. Deze week staat zijn ‘Take Me To Church op de derde plek.

De Billboard hot 100 is wat sloom de laatste tijd. Take Me To Church was al lange tijd een download- en streamsucces, maar de airplay bleef achter. Dat terwijl je in Amerika geen radio aan kunt zetten of je hoort Taylor Swift of Meghan Trainor, die al máánden de dienst uitmaken in de lijst. Zodoende is het nog wat lastiger te worden om een daadwerkelijke hit te scoren, wanneer radiostations bijvoorbeeld weigeren je nummer te draaien. Bekijk hieronder de top 5 en check hier de volledige lijst.

1 (1.) BLANK SPACE – TAYLOR SWIFT
2 (2.) ALL ABOUT THAT BASS – MEGHAN TRAINOR
3 (6.) TAKE ME TO CHURCH – HOZIER
4 (4.) ANIMALS – MAROON 5
5 (3.) SHAKE IT OFF – TAYLOR SWIFT

Ondertussen in de albumlijst knalt One Direction binnen op de bovenste stek, daarmee Taylor Swift van haar troon stotende. Dit is de vierde keer op rij dat de heren de nummer 1-positite in Amerika weten te veroveren. FOUR verkocht 387.000 exemplaren in de eerste week, wat redelijk goed is.

Lees ook: Amerikaanse chart: Taylor Swift onttroont zichzelf

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>