Britse chart: Mark Ronson scoort eerste nummer 1

Mark Ronson heeft door zijn samenwerking met Bruno Mars zijn eerste nummer 1-hit te pakken in de officiële UK chart. ‘Uptown Funk’ doet het daarmee beter dan zijn eerdere hits ‘Stop Me’ en ‘Valerie’, die beiden niet verder kwamen dan de tweede plek.

Voor de rest zien we vrijwel dezelfde namen in de bovenste regionen van de singles chart. Er is nog wel een Nederlands succes te benoemen: Oliver Helden komt nieuw binnen op plek 5 met Koala. Eerder bereikte hij al de nummer 1-positie in de Britse chart met een andere beestige single, Gecko. Bekijk hieronder de top 10 en check hier de volledige lijst.

1 (–) UPTOWN FUNK – MARK RONSON FT BRUNO MARS
2 (1.) THINKING OUT LOUD – ED SHEERAN
3 (12) DO THEY KNOW IT’S CHRISTMAS – BAND AID 30
4 (3.) THESE DAYS – TAKE THAT
5 (–) LAST ALL NIGHT – (KOALA) OLIVER HELDENS FT KSTEWART
6 (4.) BLANK SPACE – TAYLOR SWIFT
7 (19) NIGHT CHANGES – ONE DIRECTION
8 (5.) WRAPPED UP – OLLY MURS FT TRAVIE MCCOY
9 (10) OUTSIDE – CALVIN HARRIS/ELLIE GOULDING
10 (6.) REAL LOVE – CLEAN BANDIT FT JESS GLYNNE

In de album-chart zijn het de best verkochte albums van 2014 die nog maar eens zegevieren. Ed Sheeran’s X staat weer op de bovenste plek, terwijl In The Lonely Hour van Sam Smith opnieuw naar het zilver grijpt. Check hier de volledige lijst.

Lees ook: Britse chart: Thinking Out Loud herovert koppositie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>