Nieuwe video: Chet Faker – Talk Is Cheap

De Australische Chet Faker tekende in 2012 een platencontract en won in datzelfde jaar de prijs voor ‘Breakthrough artist of the year’ bij de Australian Independent Records Awards. Sindsdien werkt hij aan zijn eerste volledige album vol electro muziek, maar de deadline voor deze te verschijnen plaat wordt steeds uitgesteld. Volgens Chet zelf omdat hij constant wordt geïnspireerd en daardoor weer zo’n 60% van zijn afgeronde werk schrapt. De release voor Built on Glass staat nu gepland voor aankomende 11 april. Eén van de nummers die daar sowieso opstaat is Talk Is Cheap, waarvan de videoclip nu te bekijken is.

Waarom kijken? Talk Is Cheap is een ontzettend mooi (vermoedelijk met auto-awesome) gemaakte videoclip waarbij Chet Talker vastgenageld op de grond ligt, terwijl de verschillende seizoenen over hem heen trekken. Zo barst hij in eerste instantie uit het ijs, alvorens hij met zijn hoofd in de natte aarde liggen. De insecten die de winter hebben overleefd kruipen over zijn volle baard en het eerste groen vindt zijn weg omhoog. Even later schijnt er zelfs een flauw zonnetje op zijn gezicht. Precies op het moment dat de zomer in volle vaart over Chet heen raast, overlijdt hij. De zanger raakt zodoende steeds verder bedolven onder de vallende bladeren, tot de grond opnieuw bevriest. Erg mooi!

En de muziek? En als Chet Faker telkens nummers schrapt om uiteindelijk singles als deze uit te brengen, mag hij dat album nog vele malen uitstellen! Talk Is Cheap is een bijzonder nummer, met die ietwat gedempte stem, een complexe productie en een haast schuifelend tempo. Door de sax op de achtergrond krijgt het geheel een jazzy gevoel, maar dat wordt nergens te nadrukkelijk. Smooth en soulvol. Laat maar komen, dat album!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Chet Faker – Talk Is Cheap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>