Nieuwe video: Lady Gaga / Tony Bennett – Anything Goes

Tony Bennett en Lady Gaga werkten eerder samen voor het nummer That Lady Is A Tramp, en dat beviel zo goed dat ze samen een album opnamen. Cheek to Cheek verschijnt in september en Anything Goes is daar alvast een voorproefje van. Totaal anders dan je van Miss Pokerface gewend bent dus.

Lady Gaga heeft in haar carrière niet eerder zo’n grote flop meegemaakt als haar meest recente single G.U.Y.. Het nummer deed helemaal niets in de charts. Dat onderstreept dat de zangeres momenteel niet zo goed aanvoelt waarop het publiek zit te wachten, terwijl dat voorheen juist haar kracht was. Het zou zo maar kunnen dat G.U.Y. de laatste single was van het veel te pretentieuze ARTPOP-project. En dat zou niet eens zo onverstandig zijn, want aan dat hele album kleeft inmiddels een negatieve smaak. Het jazzy uitstapje met Tony Bennett komt dus als geroepen.

Waarom kijken? De clip toont de opnamesessie van het nummer en de chemie tussen beider artiesten. Want ook al schelen Gaga en Tony zo’n 60 jaar, toch hebben ze inmiddels een vriendschap opgebouwd. Tony leest zijn tekst dan wel statisch op vanaf een blaadje, Gaga zorgt voor de juiste energie in de studio. En zo lijken deze twee tegenpolen elkaar prima aan te vullen. Verder een niet al te interessante clip natuurlijk, maar wel eentje die goed past bij het genre. En Gaga als bruine krullebol is een must-see!

En de muziek? Wat ik enerzijds jammer en anderzijds bewonderenswaardig vind is dat het tweetal het arrangement enorm klassiek houdt. Daarmee klinkt Anything Goes niet bepaald als een modern jazz-liedje, en is het zelfs ietwat belegen te noemen. Iets waar de doelgroep van Lady Gaga natuurlijk totaal niet op zit te wachten. Het is muziek voor de echte jazz-liefhebber. En dan is het maar weer de vraag of die op Lady Gaga zit te wachten. Aan de andere kant is dit natuurlijk gemaakt vanuit liefde voor de muziek en niet om te scoren in de charts (mag ik hopen). Bovendien toont Gaga hiermee wel aan veel meer te zijn dan een inwisselbaar popzangeresje. Al wisten we dat natuurlijk al lang.

Lees ook: Lady Gaga – G.U.Y.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Lady Gaga / Tony Bennett – Anything Goes

  1. bla

    Hilary Duff – Chasing the sun

      /   Reply  / 
  2. Annemiek

    Ik vind die moeder aan de rechter kant er nog goed uit zien!!!Lekker puh….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>