Nieuwe video: Enrique Iglesias / Marco Antonio Solís – El Perdedor

Waarom kijken? Ik hoop dat je Spaans een beetje goed is, want om deze videoclip te begrijpen, moet je de songtekst van El Perdedor enigszins begrijpen. Anders snap je niet waarom Enrique zo treurig kijkt, waarom hij van pure frustratie een tafel omver gooit en al helemaal niet waarom die vrouw in ‘t rood uiteindelijk wanhopig de zaal uit rent. Echter als je El Perdedor, oftewel de loser, even door de vertaalmachine gooit kom je erachter dat Enrique Iglesias hier staat op te treden voor zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend. Dat de twee een pijnlijk verleden delen en dat Enrique zich gewonnen geeft, omdat hij altijd alles heeft gegeven. Het resultaat is een optreden met theatrale, veelbetekenende blikken over en weer.

En de muziek? De laatste paar Engelstalige singles van Enrique Iglesias holden wat achter de feiten aan en deden niet veel in de charts, maar zijn Spaanstalige tracks daarentegen zijn van een constant niveau. El Perderor is opnieuw een gevoelige ballade met die bekende Iglesias-snik. Naar eigen zeggen lag dit nummer al acht jaar op de planken, maar wachtte Enrique op het juiste moment om het uit te brengen. En dan voornamelijk om het op te nemen met Marco Antonio Solís, één van zijn grote voorbeelden. Diens stem maakt het geheel inderdaad nog wat warmer, dus samen zullen ze ongetwijfeld vele vrouwenharten doen smelten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>