Terugkijken: Lady Gaga – The Sound of Music medley

Je hebt het waarschijnlijk al gezien, maar het is te mooi om het niet te plaatsen: het optreden van Lady Gaga tijdens de 87e editie van de Academy Awards. Ze blies de hele zaal weg met een Sound of Music-medley van vier nummers. Dit ter ere van het 50-jarig bestaan van deze filmklassieker.

Veel mensen zijn klaarblijkelijk verrast dat Lady Gaga zo goed kan zingen, maar in feite wisten we dat natuurlijk al. Ze is niet alleen klassiek geschoold en heeft vroeger veel jazz gezongen, maar vertolkte ook telkens pianoballades van haar popnummers. Ze lijkt zich inderdaad wel aan het herprofileren door de gimmicks achterwege te laten en het uitsluitend te laten draaien om haar vocale capaciteiten. Deze medley past daarmee in het rijtje van andere recente optredens, zoals haar performance met Tony Bennett tijdens de Grammy’s en haar bijdrage aan het Stevie Wonder-tribute. Zo laat ze in twee weken tijd de wereld even horen dat ze zowel jazz, soul als musical naar haar hand kan zetten. Dat maakt haar tot veel meer dan zomaar een popartiest. Wordt vervolgd, zullen we maar zeggen!

Lees ook: Tony Bennett / Lady Gaga – Goody Goody
Lees ook: Lady Gaga / Tony Bennett – It Don’t Mean A Thing

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Terugkijken: Lady Gaga – The Sound of Music medley

 1. MASH

  Heb het filmpje al een paar keer gezien, echt geweldig! Maar weinig popartiesten zullen dit haar na doen. Wat een multi-talent! Maar dat wisten natuurlijk al.

    /   Reply  / 
  1. Niels

   Haha ja. Dat is ze zeker. We zijn gelukkig nog lange niet van haar af.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>