Nieuwe video: Marco Borsato – De Weg Terug

dewegterug

Waarom kijken? Ok, hier op videoclips.blog zijn we sowieso niet echt fan van clips vol filmbeelden, maar Marco Borsato maakt het wel heel bont! Zijn nummer De Weg Terug is namelijk alleen máár voorzien van filmbeelden. Niet eens Marco op een stoel, treurig uit het raam starend. Of Marco die langs een verlaten treinspoor loopt. Nee, helemaal geen Marco zelfs! Het zijn aan elkaar geplakte losse flarden van Lies Visschedijk en Fedja van Huêt in Soof, want daar is dit de soundtrack van. Een schaamteloze trailer dus eigenlijk. En als klap op de vuurpijl zijn er ook nog allerlei filmgeluiden te horen, zoals dichtslaande deuren en zelfs delen van dialogen. Het zal ongetwijfeld een leuke komedie zijn, maar als videoclip is dit wel erg makkelijk.
En de muziek? Tijdens de intro dacht ik even dat we met een bestaand Marco Borsato nummer te maken hadden. Die pianoriedel klonk me wel héél bekend in de oren. Maar een paar seconden later blijkt De Weg Terug toch nieuw werk. Net als het duet met Trijntje een onvervalste Borsato-plaat. Fluisterende coupletten die langzaam aanzwellen tot uiteindelijk alle registers opengetrokken worden, zowel qua stem als qua productie. De fans hebben heel wat jaren moeten wachten op nieuw materiaal, maar krijgen hiermee precies wat ze verlangden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>