Nieuwe video: Leonie Meijer – Het Is Kerstmis

Waarom kijken? Een schattige kerstvideo opgenomen in het centrum van Amsterdam. Leonie Meijer en haar vriendje doen wat velen in de decembermaand doen: ze kopen een kerstboom en proberen die heelhuids thuis te krijgen. Dat dat nog niet zo makkelijk is weet iedereen, en daarom is het gestuntel op de fiets extra herkenbaar.

Verder spat de romantiek ervan af: het koppel gaat ook nog samen schaatsen, pannenkoeken eten (terwijl de kerstboom vastgebonden staat op één van de grachten) en staat uiteindelijk te dansen in hun wollen huispakken. Kerst op zijn Hollands dus, leuk! Alleen de aftiteling oogt lichtelijk amateuristisch, alsof we naar een powerpoint presentatie zitten te kijken.

En de muziek? Vrolijke meedeiner zonder al te veel opsmuk. Leonie heeft een herkenbare stem en het Nederlandstalige genre ligt haar opvallend goed. Ze houdt overduidelijk van licht poëtische teksten, zoals we die ook vaak horen bij bijvoorbeeld Marco Borsato. Het Is Kerstmis mikt natuurlijk vooral op een plekje in de december playlist van Sky Radio, oftewel Christmas Station. Maar om uit te groeien tot een echte hit, is het dan weer te weinig fonkelend.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>