Nieuwe Nederlandse videoclips: week 2

metderave

Ook in ons eigen landje worden wekelijks heel wat videoclips uitgebracht. Te veel, om hier stuk voor stuk te reviewen. Af en toe bespreek ik er wel één, maar dat zijn dan meestal de grote(re) namen. Om Nederlands talent toch te steunen, zal ik vanaf nu wekelijks een selectie videoclips online zetten van iets minder bekende artiesten en groepen. Althans, minder bekend bij het grote publiek, want ze hebben ongetwijfeld hun eigen fanbases. Afgelopen week verschenen nieuwe releases van onder anderen Jebroer en Vinzzent.

Jebroer / Rich Cutillo – Deal Met De Rave
Een spacy videoclip van Jebroer, die met Deal Met De Rave de eerste single van zijn aankomende debuutalbum laat horen. Iemand om in de gaten te houden, want in 2013 werd hij al uitgeroepen tot Serious Talent door 3FM. Deze samenwerking met Rich Cutillo is een terugblik op een periode van onafgebroken feesten. De videoclip, gemaakt door Kraftstoff, is een kleurrijke aaneenschakeling van futuristische animaties. En vele feestbeesten zullen zich kunnen vinden in het catchy ‘Ik heb een deal met de rave, en als ik opa ben zeg ik dat ik heb geleefd.’

Do / Tango Tinto – Ik Wacht Hier Op Jou
Ondanks haar bekendheid is Ik Wacht Hier Op Jou nog helemaal niet zo vaak bekeken. Het betreft een sobere studioclip die vooral indruk maakt omdat Do hoogzwanger een ode brengt aan haar (toen) nog ongeboren kindje. De zangeres wordt begeleid door Tango Tinto, een traditioneel kwartet gespecialiseerd in Argentijnse tango. Dit zorgt voor een prachtig, warm arrangement, waardoor de emoties van het nummer extra worden benadrukt. Erg puur. Do is inmiddels bevallen van een zoontje.

Vinzzent – Vrijdag Is Vrij
Een videoclip die je het beste op een vrijdag kunt bekijken, want op een maandag kan dit nog wel eens rauw op je dak vallen. Vinzzent is al jaren een bekend gezicht in de Nederpop, en wordt plat gedraaid op Hollandse avonden. De videoclip voor Vrijdag Is Vrij – een aanstekelijk popliedje over het einde van de werkweek – toont een paar jonge (bijzonder goed gelukte) automonteurs die helemaal klaar zijn voor het weekend. Ze gooien hun gereedschap neer en beginnen abrupt te dansen.

Zie ook: Nieuwe Nederlandse videoclips: week 1

Videoclips voor deze rubriek kunnen worden aangeleverd via facebook.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>