Nieuwe Nederlandse videoclips: week 3

whereyourefrom

Ook in ons eigen landje worden wekelijks heel wat videoclips uitgebracht. Te veel, om hier stuk voor stuk te reviewen. Daarom verschijnt er wekelijks een selectie videoclips van iets minder bekende artiesten en groepen, om Nederlands talent te steunen. Afgelopen week verschenen nieuwe releases van onder anderen When We Are Wild, Bassjackers en Oualid-R.

When We Are Wild – Where You’re From
De band When We Are Wild bestaat pas sinds 2012, maar won in 2013 al meerdere prestigieuze Nederlandse prijzen en het liedje Scuse Me werd genomineerd voor de 3voor12 Song van het Jaar. Hun nieuwe single is Where You’re From en heeft een mooie, sferische videoclip gekregen. Volgens zanger Hille gaat het over een persoon die zichzelf anders voor doet dan ‘ie daadwekelijk is. Dit heeft regisseur Lex Vesseur vertaald naar mensen met maskers en ballonnen tegen een strakblauwe lucht als decor.

Bassjackers – Crackin’
Het Nederlandse houseduo Bassjackers heeft voor de remix van Crackin’ de hulp ingeschakeld van Martin Garrix. De video toont backstagebeelden in de aanloop naar een groots optreden in de buitenlucht, en ‘from the moment the drops kicks in’ zie je de overweldigende, dampende menigte voor de dj-booth. Ook al heb je het al vele malen gezien, het blijft indrukwekkend. De track zelf verschilt niet ontzettend veel van het origineel, maar is nog iets smeriger gemaakt. Nog beter om op uit je bol te gaan dus.

Oualid-R – Geen Versiertruc
In Geen Versiertruc probeert urban-artiest Oualid-R indruk te maken op een meisje, maar zij is niet zo makkelijk te imponeren. Hij staart haar na op straat en geeft zijn 06-nummer, maar deze dame speelt duidelijk hard to get. Lukt het Oualid-R om haar uiteindelijk om zijn vinger te winden? De track is geschreven door Yes-R en heeft een fijne flow. Vooral het refrein is ongelofelijk catchy.

 

Videoclips voor deze rubriek kunnen worden aangeleverd via facebook.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>