Nieuwe video: De Jeugd van Tegenwoordig – De Toneelacademie

detoneelacademie

Voor hun laatste album Ja, Natúúrlijk! ontving De Jeugd Van Tegenwoordig jubelende recensies en inmiddels hebben ze ook drie Edison-nominaties op zak. 2014 begint dus behoorlijk prettig voor de Nederlandse rapformatie. Van die nieuwe plaat zijn al een paar nummer van een videoclip voorzien en daar wordt De Toneelacademie nu aan toegevoegd. Hierbij krijgen zij hulp van Géza Weisz en Maxim Hartman.

Lees ook: De Jeugd Van Tegenwoordig – Een Barkie

Waarom kijken? Vele mensen denken kans te maken om te worden aangenomen op De Toneelacademie, maar zo’n plek is slechts voor weinigen weggelegd. De Jeugd van Tegenwoordig steekt hier de draak mee door in de videoclip het auditeren te persifleren. Verschillende kandidaten, waaronder Géza Weisz, maken zich klaar voor hun auditie. Zij worden beurtelings naar binnen geroepen om vervolgens weer teleurgesteld (of zelfs pisnijdig) af te druipen. Op de achtergrond klinken clichématige adviezen als ‘houd het klein‘, ‘houd het dichtbij jezelf‘ en ‘blaas me weg‘, waar je natuurlijk helemaal niets aan hebt. De Jeugd zelf vormt de ‘deskundige’ jury, maar zij hebben vooral zin om weer eens een boel mensen af te wijzen en veel koffie te drinken. Het sarcasme druipt er dus weer vanaf in deze clip en de cameravoering is bewust wat amateuristisch. Maar de kracht zit in de herkenbaarheid.

En de muziek? Als mensen op de echte toneelacademie zelfspot hebben, zullen ze dit nummer ongetwijfeld kunnen waarderen. De teksten zijn bij vlagen namelijk hilarisch. ‘Ik ben een gebakken ei‘ en in gedachten zie je een zaal vol toneelschoolleerlingen die allemaal hun imitatie van een gebakken ei proberen weer te geven. Deze ridicule teksten zijn weer voorzien van een minimalistische electrobeat en typische De Jeugd-productie. Amusant en aanstekelijk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>