Nieuwe video: Iris Kroes – Never Coming Back

nevercomingback

De grootse carrière die haar beloofd werd tijdens het tweede seizoen van The Voice of Holland heeft ze (nog) niet gekregen, maar Iris Kroes timmert wel behoorlijk aan de weg met materiaal dat veel dichterbij haarzelf ligt. Zo toert ze langs Nederlandse theaters met het programma Thús en heeft ze inmiddels op eigen kracht een nieuwe single uit: Never Coming Back. Dit is de voorbode van een nieuw te verschijnen EP, die ze compleet in eigen beheer heeft gemaakt.

Lees ook: Iris Kroes – Thús

Waarom kijken? Voor de clip is Iris afgereisd naar Malta, alwaar ze geniet van het zachte zonnetje en de prachtige omgeving. Het is bijna een soort promo-filmpje voor het land, want na het zien van Never Coming Back heb je zin om acuut het vliegtuig in te stappen. Ondanks dat deze beelden goed bij het luchtige nummer passen, was het wel leuk geweest als er ook nog iets gebeurde. Iris lijkt nu vooral de toerist, die aan het einde vrij plotseling een optreden verzorgt. Maar aan de andere kant is het wel leuk te zien dat de zangeres eindelijk een fatsoenlijke videoclip heeft mogen opnemen. Eerst hebben we namelijk ontzettend lang moeten wachten voordat ze überhaupt een muziekvideo mocht schieten en toen kregen we met Thús toch een redelijk amateuristisch ogend debuut voorgeschoteld. Zelf is ze volgens mij ook in haar nopjes met Never Coming Back, want ze straalt behoorlijk!

En de muziek? Dit was het soort nummer dat ik eigenlijk in eerste instantie had verwacht van Iris. Een beetje singersongwriter-achtig. En de harp niet als leidraad, maar wel subtiel verwerkt in het arrangement. Haar stem valt ook veel mooier op zijn plek. Het enige minpunt – waar ik me gaandeweg steeds meer op begon te focussen – is het ritmische getik van dat stokje op de achtergrond. Het geeft Never Coming Back iets haastigs, waardoor de luisterervaring toch iets minder plezierig wordt.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Iris Kroes – Never Coming Back

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>