Nieuwe video: Marco Borsato / Gers Pardoel – Stem

stem

Op het album Duizend Spiegels staan heel wat duetten. Naast de samenwerking met Trijntje Oosterhuis, heeft Marco Borsato ook nummers gemaakt met Ali B, Lisa Loïs, zijn dochter Jada en met Gers Pardoel. Dit laatste duet, getiteld Stem, is gekozen als de nieuwe single van Marco. De officiële videoclip is geregisseerd door Kakhiel. Je weet wel, van die gortdroge plaatjes.

Waarom kijken? We volgen het volksbuurt-stel Jos en Anja. Het is zo’n stel dat samen voor de televisie kant-en-klaarmaaltijden eet, met een klein zwart keffertje als huisdier. Anja heeft nog nauwelijks oog voor Jos, maar des te meer voor Arie Boomsma. Watertandend bekijkt ze haar ideale man op televisie, nog net niet het scherm aflikkend. Jos voelt zich enorm verwaarloosd en besluit het roer om te gooien. Hij wil net zo’n hunk worden als Arie. Het liefst zou hij gewoon Arie Boomsma zijn. En dus gaat hij als een malle trainen, zoekt naar tips in de Men’s Health en tekent met een zwarte viltstift tatoeages op zijn arm. Ook bedekt hij zijn glimmende, kale hoofd met een onnatuurlijk haarstukje. Je zou misschien denken dat dit uitloopt op een gigantische mislukking, maar niets is minder waar. Na Jos’ metamorfose zien de mensen hem weer staan en richt Anja haar blik weer op haar eigen man. De boodschap correspondeert niet echt met het nummer – Jos blijft allesbehalve zichzelf – maar het levert wel een geestige clip op.

En de muziek? Eigenlijk was het een meesterzet van Marco Borsato om Muziek als eerste single van zijn album Duizend Spiegels uit te brengen. Daarna valt namelijk alles ontzettend mee! Het duet met Trijntje was een klassieke Borsato-plaat en met Stem levert hij een wat hippere samenwerking met Gers Pardoel. Er klinkt zelfs wat voorzichtig gitaarwerk. En wat misschien wel het belangrijkste is: uit deze tekst zullen waarschijnlijk heel wat luisteraars kracht putten.

Lees ook: Marco Borsato – Trijntje Oosterhuis – Ik Zou Het Zo Weer Over Doen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Marco Borsato / Gers Pardoel – Stem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>