Videoclip Gangnam Style gigantische youtube-hit

De videoclip Gangnam Style van de Koreaanse PSY is in twee maanden tijd uitgegroeid tot een enorme hit op youtube. Waaróm? Nou, allereerst door het aanstekelijke deuntje, dat inmiddels is terug te vinden in onze iTunes top3. Maar ook door het dansje – omschreven als horse-riding dance – dat je thuis, op je werk of in de kroeg kunt uitvoeren. Waarschijnlijk duurt het slechts een paar seconden voordat de mensen om je heen ook meedoen.

Daarnaast is de wat sukkelige Koreaan toch ook best wel weer cool, wat hem tot een soort anti-held maakt. In ieder geval voer voor populaire sites als 9Gag en Reddit voor talloze parodieën en humoristische plaatjes. Val jij niet onder de 100miljoen mensen die de videoclip gezien heeft, bekijk hem dan hieronder (vervelend genoeg zit er inmiddels een reclame van 20seconden voor, want tja die hoort bij de populariteit).

PSY is een zanger in het genre K-pop (Korean Pop), een genre waarvan we in Nederland nog niet zoveel kennen. Het is Zuid-Koreaanse popmuziek met invloeden vanuit electro, hiphop en R&B. In Azië is K-pop inmiddels al enorm populair, daar is het zelfs uitgegroeid tot een cultuur en gaat het veel verder dan alleen de muziek. Kijk hier eens. Misschien is Gangnam Style dus niet alleen een gimmick, maar zou het wel eens kunnen leiden tot een veel grotere bekendheid van het genre in Nederland en de rest van Europa.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Videoclip Gangnam Style gigantische youtube-hit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>