Record: Wrecking Ball bereikt 100 miljoen views in één week

wreckingball

Miley Cyrus verbrijzelt records op youtube; Wrecking Ball haalt 100 miljoen views in slechts zes dagen.

Als íemand het momentum te pakken heeft, dan is het wel Miley Cyrus. De zangeres breekt momenteel record op record met haar nieuwste videoclip Wrecking Ball. Eerder deze week verpletterde ze al het record van best bekeken youtube-video in de eerste 24 uur. Ze behaalde 19,3 miljoen views en stootte daarmee One Direction – 12,3 miljoen views voor Best Song Ever – van de troon.

Maar nu heeft ze nog een opmerkelijk record verbroken, namelijk de youtube-video die als snelste 100 miljoen views haalde. Ze verslaat hiermee niemand minder dan …. zichzelf! Het was namelijk haar vorige clip We can’t stop die de lijst hiervoor topte. Het bizarre is dat die clip de mijlpaal bereikte in 37 dagen, terwijl Wrecking Ball dit voor elkaar heeft gekregen in zes (!) dagen. Binnen een week dus.

Het frappante is dat Wrecking Ball – geschoten door fotograaf Terry Richardson – eigenlijk totaal geen bijzonder clipje is. Het is niet bombastisch, ontroerend, waanzinnig mooi of juist overdreven slecht. Het enige dat er gebeurt is dat Miley naakt aan een sloopkogel hangt. That’s it. En het nummer zelf is eigenlijk ook maar matigjes. Ze heeft dit dus voor elkaar gekregen puur door alle controverse rondom haar persoon. Mede mogelijk gemaakt door haar eigen Smilers – want ja, natuurlijk heeft ook Miley haar fanbase een naam gegeven – maar ook door vele haters. Als je alleen al kijkt naar het aantal dislikes dat de video heeft ontvangen, zie je dat niet iedereen even gecharmeerd is van het voormalige Disney-meisje.

Het is een knappe prestatie hoor, daar niet van, maar op de ranglijst der artiesten bungelt Miley Cyrus wat mij betreft toch echt nog steeds ergens onderaan.

Lees hier de review over Wrecking Ball.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Record: Wrecking Ball bereikt 100 miljoen views in één week

 1. Timo

  Geen mooi nummer?!?!?!

    /   Reply  / 
 2. xcx

  Het nummer is matig? ze hangt alleen naakt aan een bal?

  De lyrics zijn geweldig. Iedereen kan zich erin vinden.
  Als je zegt dat ze alleen naakt aan een bal hangt begrijp je het gewoon totaal niet. En de boodschap van de videoclip.
  Just saying.

    /   Reply  / 
  1. Jessica Alexis

   Ik kan me er wel in vinden hoor, mij raakt ze er ook totaal niet mee. Miley’s stem is meer een stem om mee te rocken. Maar dat kan verschillen per persoon. De boodschap van de video? Ook dat kan voor verkeerde opvattingen zorgen. Laat het zo zijn dat ze zich echt kwetsbaar op wil stellen met dat naakt (emotioneel gestript) en het likken van de hamer (in het geheim nog steeds houden van de pijn die het haar gaf). Want de andere reden is namelijk dat ze probeert Amerika (en de rest van de wereld) opnieuw te shoqueren. Het is maar hoe je het bekijkt.

     /   Reply  / 
 3. Anoniem

  Wat is dan de boodschap van de videoclip? :)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>