Grammy Awards 2015: bekijk de optredens

Vannacht was de jaarlijkse uitreiking van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld: The Grammy’s. De 57e editie bevatte een bomvol programma, met bijna twintig optredens en prijzen in 83 categorieën (waarvan het grootste gedeelte overigens voor de show al was uitgereikt). De grote winnaar is Sam Smith geworden, die vier beeldjes mee naar huis mocht nemen.

Optredens waren er in allerlei categorieën. Van pop tot rap, en van jazz tot electro. Ik heb de meest bijzondere voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze snel, want er is alweer een copyright klopjacht gaande op de verschillende videodiensten. Ik zal proberen de clips zoveel mogelijk te verversen.

Ed Sheeran werd voor zijn liefdesliedje Thinking Out Loud bijgestaan door John Mayer.

Beyoncé zingt gospel en laat horen waarom zij al twintig Grammy’s heeft mogen ophalen in haar leven.

De winnaar van de avond, Sam Smith, vertolkt het nummer Stay With Me samen met Mary J Blige.

Hozier en Annie Lennox maakten een indrukwekkende mash-up van Take Me To Church en I Put A Spell On You.

Katy Perry wil met haar ballade Grace By God de aandacht vestigen op huiselijk geweld. Een groter verschil met haar Superbowl performance is haast niet denkbaar.

Het onwaarschijnlijke trio Rihanna, Kanye West en Paul McCartney bracht hun samenwerking FourFiveSeconds live ten gehore.

Lady Gaga en Tony Bennett sleepten een Grammy in de wacht voor hun jazzalbum Cheek to Cheek, en gaven een optreden van het titelnummer.

En over duo’s gesproken, de coaches van de Amerikaanse Voice – Adem Levine en Gwen Stefani – zongen hun duet My Heart Is Open.

Madonna bracht haar deze week verschenen videoclip voor Living For Love tot leven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>