Stromae zet volledige concert Racine Carée online

Mocht je zo’n twee uur tijd over hebben, dan kun je op youtube het volledige concert van Stromae bekijken. Niet gefilmd door één of andere fan, maar door professionele camera’s. De Belg heeft de registratie, gefilmd in het Bell Center in Montreal, namelijk zelf online gezet.

Het is niet gebruikelijk om een concert gratis online te zetten. Vaak wordt nog volop verdiend aan de DVD-verkoop, maar Stromae is nou eenmaal onconventioneel. Nu hij zijn tour heeft afgerond, vindt hij dat iedereen de show moet kunnen bekijken.

Zelf heb ik de show gezien in het ZiggoDome, en ik vond het één van de beste concerten ooit. Stromae klinkt overtuigend en bewijst nog maar eens wat voor ongelofelijke performer hij is. Alle nummers zijn concepten, die hier als een puzzel in elkaar vallen. Dans, zang, animatie, verkleedpartijen; de show verveelt geen minuut. Over elk detail is nagedacht, terwijl Stromae toch erg spontaan overkomt. Een enorme prestatie van misschien wel de grootste performance-artiest van onze generatie.

Lees ook: Stromae – Quand C’est?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>