Icoon David Bowie overlijdt op 69-jarige leeftijd

Gisteren is de Britse zanger David Bowie op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Zijn zoon Duncan Jones heeft dit tragische nieuws op Twitter bevestigd. “Erg verdrietig, maar het is waar. Ik ben voorlopig offline.”

Vorige week nog bracht Davie Bowie een nieuwe plaat – Blackstar – en een nieuwe videoclip uit voor het nummer Lazarus. Deze kun je hieronder bekijken. Met Bowie verliest de muziekwereld één van haar grootste iconen. Naast zijn geweldige nummers stond Bowie natuurlijk ook vooral bekend om zijn excentriciteit en wilde escapades (vooral in de jaren ’70 en ’80). Zijn kapsel en kledingstijl veranderde zo’n beetje per single. De controverse schuwde Bowie nooit.

In het Groninger Museum is op dit moment een grote expositie over zijn carrière en zijn werk.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Icoon David Bowie overlijdt op 69-jarige leeftijd

  1. MASH

    R.I.P.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>