Nooit vertoond: Lady Gaga – Do What U Want

Het is een bijna net zo’n groot mysterie als de Bermudadriehoek: de videoclip van Lady Gaga voor Do What U Want. Het nummer werd ergens eind 2013 uitgebracht als tweede single van Artpop, maar van de door Terry Richardson geregisseerde clip is nooit iets vernomen. Tot vandaag althans, want er is een korte preview van opgedoken.

Even de feiten op een rijtje: toen Do What U Want werd uitgebracht lag Lady Gaga in scheiding met haar manager Troy Carter en kwam R. Kelly – die ook een aandeel heeft op het nummer – weer eens met een schandaaltje in de media. Het was dus misschien niet bepaald de juiste tijd om een seksueel getinte videoclip te lanceren met de roemruchte rapper. Maar het blijft gissen, want Gaga heeft nooit enige opheldering gegeven inzake het uitblijven van de videoclip.

De preview blijkt al behoorlijk provocerend. Het nummer gaat over Lady Gaga’s verstandhouding met de media, en daarom fungeert er een collage aan krantenartikelen (met negatieve koppen) als behang aan de muur. The Lady zelf is ook in kranten gewikkeld. Ze speelt ook nog doktertje met R. Kelly, waarbij een wat gekunsteld dialoog te horen is. Aan het einde lijkt het zelfs alsof de zangeres flink van achter wordt genomen. Nou, houden we doorgaans wel van wat controverse, maar dit lijkt toch enigszins ongepast.

Al met al ziet dit er niet uit als één van de fabelachtige clips waarop Lady Gaga ons doorgaans trakteert. Misschien was ze er gewoon niet zo trots op, dat kan natuurlijk ook. Geen idee of we binnenkort ook nog de gehele clip te zien krijgen, maar dat zou zomaar kunnen.

Lees ook: Lady Gaga – G.U.Y.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>