Nieuwe video: Green Day – The Forgotten (Breaking Dawn Pt.2)

Met Green Day gaat het op persoonlijk vlak alles behalve goed. Leadzanger Billie Joe Armstrong is opgenomen in een afkickkliniek, na overmatig drank- en drugsgebruik. Niet heel verwonderlijk natuurlijk, aangezien een rockband daar vaak mee in aanraking komt, maar niet handig als je drie albums tegelijk aan het uitbrengen bent. En dan heeft de band ook nog de soundtrack gemaakt voor Twilight Breaking Dawn Pt. 2: The Forgotten.

De clip is een mengeling van cinematografische beelden, zowel van Breaking Dawn als van Green Day tijdens opnames en optredens. Doordat alles dezelfde flikkering heeft – alsof het afgespeeld wordt op een diascherm – blijf je constant in dezelfde sfeer. Ook de beelden van Robert Pattinson en (de overspelige) Kristen Stewart zijn zorgvuldig geselecteerd, zodat je niet naar onbegrijpelijke filmfragmenten zit te kijken.

De muziek
Fans van Green Day komen voorlopig niets te kort, want zij zijn bezig met een indrukwekkend plan: in een paar maanden tijd brengt de band drie verschillende albums uit. En natuurlijk staat daar weer wat stevig rockwerk op. The Forgotten behoort tot één van de commerciëlere nummers, waarbij een mooi liefdesverhaal verteld wordt. Slechts begeleidt door een piano (en later wat strijkers) blijkt maar weer eens hoe krachtig en herkenbaar Billie’s stem is. Hopelijk mag hij die afkickkliniek snel weer verlaten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>