Meest memorabele videoclips van 2013

Het jaar zit er bijna op en dat betekent heel erg veel lijstjes. Overal. Er is geen ontkomen aan. En om die waslijst aan lijstjes nog wat onoverzichtelijker te maken doet ook videoclips.blog.nl een duit in het zakje. Hieronder vind je namelijk de meest memorabele videoclips van 2013. We hebben ze geselecteerd aan de hand van populariteit, gecreëerde buzz en aandacht in de (sociale) media. Welke videoclip echt het aller memorabelst was, dat bepaal jij zelf. Heel simpel, door hieronder te stemmen op jouw favoriet. Volgende week volgt de uitslag.

Wat was de meest memorabele videoclip van 2013?

  • Miley Cyrus - Wrecking Ball (26%)
  • Lady Gaga - Applause (22%)
  • Lily Allen - Hard Out Here (18%)
  • Stromae - Papaoutai (14%)
  • Justin Timberlake - Mirrors (12%)
  • Robin Thicke / Pharrel Williams / T.I. - Blurred Lines (8%)
Loading ... Loading ...

Robin Thicke / Pharrel Williams / T.I. – Blurred Lines
Robin Thicke scoorde niet alleen een knoeperd van een wereldhit met dit nummer, maar maakte er ook een veelbesproken videoclip bij. De bloedmooie modellen in Blurred Lines lopen poedelnaakt rond, terwijl zij rubberen vingers, geiten en reusachtige dobbelstenen vasthouden. Ze voeren de vreemdste dansjes uit en Robin maakt ondertussen met koeienletters duidelijk hoe groot zijn geslacht wel niet is.

Miley Cyrus – Wrecking Ball
Fotograaf Terry Richardson liet Miley Cyrus aan een sloopkogel bungelen en het resultaat verbrak alle records. Wrecking Ball behaalde 100 miljoen views in slechts zes dagen tijd en werd op allerhande manieren gepersifleerd. Het is misschien niet de beste videoclip van het afgelopen jaar, maar absoluut wel één van de meest memorabele.

Stromae – Papaoutai
Eén van de leukste zomerhits van de afgelopen jaren gaat ook nog eens gepaard met een mooi gemaakte videoclip. Dat onder de dreunende beats van Papaoutai een schrijnend verhaal schuilgaat, weet niet iedereen. Het is namelijk deels autobiografisch en gaat over een kind dat zijn vader mist. In de clip wordt dit op een bijzonder doeltreffende manier weergegeven, inclusief piekfijne decors en briljante dansjes.

Lily Allen – Hard Out Here
Na een jarenlange radiostilte was daar plots de comeback van Lily Allen. En wat voor één! Met haar Hard Out Here haalde ze snoeihard uit naar de heersende, seksistische moralen in de muziekwereld. De videoclip is één grote bespotting van bijvoorbeeld Blurred Lined. De tekst ‘Robin Thicke has a big dick‘ is bijvoorbeeld veranderd naar ‘Lily Allen has a baggy pussy‘. Briljante parodie.

Lady Gaga – Applause
Zo groot als ze een paar jaar geleden was is ze niet meer, maar nog steeds levert Lady Gaga kwalitatief het betere werk. De videoclip van Applause, geregisseerd door het Nederlandse duo Inez Van Lamsweerde en Vinoodh Matadin, is een absoluut hoogtepunt. De decors zijn sober, maar de kostuums allerminst. Gaga, die onder andere is te zien als pierrot en als zwaan, schuwt niets in haar zucht naar een kletterend applaus.

Justin Timberlake – Mirrors
Mirrors begint niet voor niets met de tekst ‘To William and Sadie’. Het is namelijk een ode aan de grootouders van Justin Timberlake, die allebei in 2012 overleden zijn. De videoclip duurt maar liefst acht minuten en is door zijn krachtige thema vele malen indrukwekkender dan de andere clips die de zanger dit jaar lanceerde. De vrouwelijke hoofdpersoon rouwt om haar overleden echtgenoot en herbeleeft haar leven met hem in vurige flashbacks.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meest memorabele videoclips van 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>