Poll: wat is jouw favoriete Stromae videoclip?

Stromae stond gisteren in een uitverkochte HMH en wist zijn inmiddels verworven status als superster nog eens te benadrukken. Niet alleen is hij een begenadigd performer, ook combineert hij schrijnende teksten met pakkende deuntjes. En hij klinkt live net zo goed, of eigenlijk zelfs nog beter dan op zijn studioplaat. Na drie geweldige videoclips van zijn chart-toppende album √ (Racine Carée) is het tijd om de balans op te maken. Wat is Stromae’s meest geslaagde clip tot dusver? 

Wat is jouw favoriete Stromae clip?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Alors On Danse
Deze clip is al wat ouder, maar niet minder geslaagd. In Alors On Danse krijgt Stromae het maar niet voor elkaar om te slapen. Tijdens kantooruren moet hij vechten om zijn ogen open te houden, omdat hij ‘s avonds geen ‘nee’ kan zeggen. Ook op de bewuste dag, die we in de videoclip via een splitscreen te zien krijgen, belandt hij niet in bed. Hij probeert het wel, maar onderweg naar huis komt Stromae een vriend tegen die hem een café in sleurt. Onder het mom van ‘nou vooruit, eentje dan’ bestelt hij een biertje en vanaf dat moment is hij verloren. Eén biertje worden er vijftien, één vriend wordt een polonaise aan dronken kameraden en voor hij het weet is het alweer ochtend. Een slaapverwekkende video op de goede manier. Na afloop wil je niets liever dan vanavond lekker vroeg naar bed.
Lees hier de volledige review van Alors On Danse.

Formidable
Stromae zwalkt door de drukke regenachtige straten van Brussel. Als een verloren ziel, zo blijkt uit het liedje. Dat gegeven wordt kracht bijgezet door de verschillende sombere taferelen waartussen de Waalse zanger zich bevindt: de grijze mensenmassa, de voorbij rijdende trams en de alsmaar naar beneden kletterende regen. De zogenaamd dronken Stromae wordt door verschillende mensen aangesproken op zijn vreemde gedrag. Dat maakt Formidable (in dit geval niet de positieve betekenis van het woord) schrijnend maar ook mateloos interessant.
Lees hier de volledige review van Formidable nog eens terug.

Papaoutai
Een vader die er nooit is voor zijn zoon, daar gaat deze clip over. Het is autobiografisch en kenmerkt de stijl van Stromae: iedereen danst op dit catchy deuntje, maar ondertussen gaat er veel pijn en verdriet achter schuil. Terwijl andere kinderen volop dansen met hun vaders, is de jeugdige hoofdrolspeler opgezadeld met een standbeeld. De choreografieën, de decors, de outfits, alles is doordacht en alles lijkt te kloppen. En je krijgt er ook nog eens de zomer van in je bol.
Lees hier de volledige review van Papaoutai nog eens terug.

Tous Les Mêmes
In deze ingenieuze videoclip is Stromae verkleed als twee uitersten. Zijn rechterkant is een snurkende, neus peuterende, dames op het achterwerk slaande man. Zijn linkerkant is een elegante, ietwat norse vrouw. De songtekst is namelijk een dialoog vol stigmatiserende uitspraken over beide geslachten. In Tous Les Mêmes blijkt nog maar eens hoe Stromae in een bepaalde rol kan opgaan; met dezelfde overtuiging speelt hij zowel een macho als een stijlvolle dame. Maar deze videoclip is ook een pareltje door het lichtgebruik, de fantastische cameravoering en de briljante dans.
Lees hier de volledige review van Tous Les Mêmes nog eens terug.

Ik ben meer dan benieuwd naar de volgende videoclip van Stromae – voor Ta Fête – die naar verwachting in mei zal verschijnen.

 

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Poll: wat is jouw favoriete Stromae videoclip?

  1. Barbie

    Pitbul feat. GRL = Wilde In lovehttps://www.youtube.com/watch?v=EAyzpLGBI1E

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>