Meest memorabele videoclip van 2015: stemronde 1

Halverwege november is het voorzichtig tijd om de balans op te gaan maken over de videoclips van het afgelopen jaar. Het grootste gedeelte hebben we gehad, ook al komen er waarschijnlijk nog wel een paar mooie clips bij. Stem hier al op je eerste favorieten!

We gaan dat dit jaar doen aan de hand van drie stemrondes, waarbij er telkens drie videoclips door jullie worden genomineerd. Uiteindelijk zullen tien videoclips (de negen genomineerden + de nummer vier met de meeste stemmen) tegen elkaar strijden om de titel ‘meest memorabele videoclip van 2015′. Eerdere edities werden gewonnen door Miley Cyrus met Wrecking Ball (2013) en Nicki Minaj met Anaconda (2014). Breng hieronder jouw stem uit op de clips die je wilt nomineren. Je mag er zoveel kiezen als je zelf wilt.

Meest memorabele videoclip van 2015 - stemronde 1. Wie nomineer je?

 • Sia - Elastic Heart (23%)
 • Wiz Khalifa / Charlie Puth - See You Again (16%)
 • Stromae - Carmen (15%)
 • Taylor Swift - Style (12%)
 • Ellie Goulding - Love Me Like You Do (11%)
 • Rihanna / Kanye West / Paul McCartney - FourFiveSeconds (9%)
 • Madonna - Living For Love (6%)
 • Carly Rae Jepsen - I Really Like You (4%)
 • Maroon 5 - Sugar (3%)
 • Nicky Jam / Enrique Iglesias - El Perdón (3%)
Loading ... Loading ...

De clips heb ik geselecteerd op basis van verschijningsdatum (deze zijn allemaal in de eerste helft van 2015 verschenen) en aan de hand van populariteit, gecreëerde buzz en aandacht in de (sociale) media. Hieronder kun je ze nog eens bekijken om je geheugen op te frissen. De drie clips met de meeste stemmen kwalificeren zich automatisch voor de finaleronde.

Maroon 5 – Sugar
Adem Levine en zijn mannen weddingcrashen verschillende bruiloften, met hysterische reacties tot gevolg. Of dit allemaal écht is, of compleet geënsceneerd, mag je zelf bepalen.

Ellie Goulding – Love Me Like You Do
Ellie’s grootste hit tot nu toe was de titelsong voor Fifty Shades of Grey. Bijbehorende videoclip zoekt vooral de romantiek tussen de masochistische seksfantasieën.

Sia – Elastic Heart
Sia was op dreef met de jonge danseres Maddie Ziegler, die zij voor liefst drie videoclips liet opdraven. In deze indringende choreografie danst Maddie aan de zijde van Shia LaBeouf.

Rihanna / Kanye West / Paul McCartney – FourFiveSeconds
De nieuwe single van Rihanna in behoorlijke tijd was nogal een schok: country! Ook visueel had het niets van een gangbare RiRi-clip: samen met Kanye en Sir Paul McCartney houdt ze het minimalistisch en uitermate degelijk.

Madonna – Living For Love
Ook al scoorde ze er geen al te grote hit mee, Madonna wist met deze videoclip alle aandacht op zich gericht. Als matador dresseert ze een stel op hol geslagen mannen – verkleed als stieren.

Carly Rae Jepsen – I Really Like You
Eerlijk gezegd was de hype voor de videoclip groter dan het uiteindelijk resultaat. Toch mag deze clip door cameo’s van Tom Hanks en Justin Bieber niet ontbreken in deze lijst.

Wiz Khalifa / Charlie Puth – See You Again
De zevende Fast & the Furious-film was een zeer, zeer emotionele door het overlijden van Paul Walker. Dat verdriet is bijna tastbaar in de officiële videoclip voor de soundtrack.

Stromae – Carmen
In de volgende nominatie-ronde volgt Stromae met Quand C’est, maar ook Carmen maakte indruk. Hierin laat hij zien hoe je door sociale media steeds verder van het échte leven vervreemd kan raken.

Taylor Swift – Style
Wat mij betreft haar meest indrukwekkende videoclip van het 1989-era. Over een alles overweldigende verliefdheid, waarin wordt gespeeld met licht- en schaduweffecten, projecties, spiegelingen en overvloei-modi.

Nicky Jam / Enrique Iglesias – El Perdón
Een heerlijk broeierige clip, die ons in de winter (hij werd uitgebracht in maart) al deed verlangen naar cocktails op het strand.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Meest memorabele videoclip van 2015: stemronde 1

 1. Vinn

  Dan maar Sia.. Besef mij nu opeens dat er niet echt heel intresante clips zijn uitgekomen dit jaar!

    /   Reply  / 
 2. MASH

  Makkelijke keus, Elastic Heart en Style zijn bovengemiddeld goed. De rest is maar saai en standaard.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>