Meest memorabele videoclip van 2015: stemronde 2

De eerste drie videoclips die jullie hebben genomineerd zijn Sia met Elastic Heart (23% van de stemmen), Wiz Khalifa en Charlie Puth met See You Again (16% van de stemmen) en Carmen van Stromae (15% van de stemmen). Kies nu je favorieten voor de tweede ronde!

De uitleg nog eens: We gaan dat dit jaar doen aan de hand van drie stemrondes, waarbij er telkens drie videoclips door jullie worden genomineerd. Uiteindelijk zullen tien videoclips (de negen genomineerden + de nummer vier met de meeste stemmen) tegen elkaar strijden om de titel ‘meest memorabele videoclip van 2015′. Eerdere edities werden gewonnen door Miley Cyrus met Wrecking Ball (2013) en Nicki Minaj met Anaconda (2014). Breng hieronder jouw stem uit op de clips die je wilt nomineren. Je mag er zoveel kiezen als je zelf wilt.

Meest memorabele videoclip van 2015 - stemronde 2. Wie nomineer je?

 • Stromae - Quand C'est (23%)
 • Taylor Swift - Bad Blood (20%)
 • Madonna - Bitch I'm Madonna (13%)
 • Lana Del Rey - High By The Beach (12%)
 • Ed Sheeran - Photograph (8%)
 • Pharrell Williams - Freedom (7%)
 • The Weeknd - Can't Feel My Face (6%)
 • Justin Bieber - What Do You Mean (6%)
 • Slipknot - Killpop (2%)
 • Drake - Energy (1%)
Loading ... Loading ...

De clips heb ik geselecteerd op basis van verschijningsdatum (deze zijn allemaal in de eerste helft van 2015 verschenen) en aan de hand van populariteit, gecreëerde buzz en aandacht in de (sociale) media. Hieronder kun je ze nog eens bekijken om je geheugen op te frissen. De drie clips met de meeste stemmen kwalificeren zich automatisch voor de finaleronde.

Taylor Swift – Bad Blood
Met een heuse sterrencast, een goed uitgedachte marketingcampagne en een (al dan niet verzonnen) feud met Katy Perry werd Bad Blood de meest bekeken videoclip in 24 uur (tot Adele dit record in oktober van Taylor afsnoepte). Het is eigenlijk een mini-speelfilm vol modellen, actrices en zangeressen.

The Weeknd – Can’t Feel My Face
2015 was het jaar van de grote doorbraak voor The Weeknd. Zijn grootste hit, in Europa althans, was Can’t Feel My Face. De videoclip over een allesoverheersende verslaving is simpel maar krachtig.

Ed Sheeran – Photograph
Eén van de meest persoonlijke videoclips van de roodharige wereldster. We krijgen namelijk een greep uit zijn archief voorgeschoteld; Ed toen ‘ie zijn eerste stapjes zette. Low-budget, maar vertederend.

Lana Del Rey – High By The Beach
De filter, de locatie, de aankleding; alles is van het soort melancholiek die je alleen bij Lana vindt. Even wegdromen bij één van haar beste videoclips so far.

Pharrel Williams – Freedom
Regisseur Paul Hunter laat met fotografische precisie zien hoe het begrip vrijheid verschilt over de hele wereld. Inspirerend en visueel ontzettend indrukwekkend.

Madonna / Nicki Minaj – Bitch I’m Madonna
De vrouw die het choqueren lijkt te hebben uitgevonden, danst, sjanst en zoent er lustig op los in deze veelbesproken videoclip. Een one-taker met cameo’s van verschillende sterren, later ook nog live uitgevoerd bij The Tonight Show.

Slipknot – Killpop
Indrukwekkende, donkere videoclip van de Amerikaanse heavy metal band. Of de demonen in de clip nou staan voor de strijd met een depressie of voor de haat/liefde-verhouding met de muziekindustrie, het is open voor ieders interpretatie.

Drake – Energy
Drake brengt een ode aan een aantal bepalende momenten in de pop- en sportcultuur. Zodoende kruipt hij in de huid van onder meer Oprah, Kanye West, LeBron James en Justin Bieber. Knap staaltje grimewerk.

Stromae – Quand C’est
Fantastische clip over de verschillende fases die iemand doormaakt in de strijd tegen kanker. Eerst het gevecht, daarna vaak de overgave. Hier symbolisch verbeeld door eens dans met een reusachtig monster, dat Stromae uiteindelijk in zijn klauwen krijgt.

Justin Bieber – What Do You Mean
Misschien wel de grootste hit van Justin Bieber ooit. Plots leek het geoorloofd om een nummer van de gevallen tienerster leuk te vinden. De clip bevat een ontvoering, veel zwoele camera-blikken en de nodige plotwendingen. Regisseur Brad Furman brengt het in beeld als een speelfilm.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meest memorabele videoclip van 2015: stemronde 2

 1. MASH

  Quand C’est is zo goed gedaan! Is me ook als enige echt bij gebleven.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>