Meest memorabele videoclip van 2015: finale

Als laatste drie hebben jullie genomineerd: Hello van Adele (19%), Naughty Boy en Beyoncé met Runnin’ (17%) en Rihanna met Bitch Better Have My Money (14%). In deze ronde zat ook de nummer 4 met de meeste stemmen, dus Hotline Bling van Drake maakt ook nog steeds kans. Stem nu op je ultieme favoriet(en) van 2015! 

Eerdere edities werden gewonnen door Miley Cyrus met Wrecking Ball (2013) en Nicki Minaj met Anaconda (2014). Breng hieronder jouw stem uit, je mag er zoveel kiezen als je zelf wilt.

Meest memorabele videoclip van 2015?

 • Adele - Hello (21%)
 • Naughty Boy / Beyoncé / Arrow Benjamin - Runnin' (Lose It All) (16%)
 • Taylor Swift - Bad Blood (14%)
 • Sia - Elastic Heart (11%)
 • Rihanna - Bitch Better Have Money (8%)
 • Stromae - Carmen (8%)
 • Stromae - Quand C'est (8%)
 • Drake - Hotline Bling (6%)
 • Madonna / Nicki Minaj - Bitch I'm Madonna (5%)
 • Wiz Khalifa / Charlie Puth - See You Again (3%)
Loading ... Loading ...

Sia – Elastic Heart
Sia was op dreef met de jonge danseres Maddie Ziegler, die zij voor liefst drie videoclips liet opdraven. In deze indringende choreografie danst Maddie aan de zijde van Shia LaBeouf.

Adele – Hello
De clip die het meest bekeken werd in 24 uur, daarmee zelfs populairder was dan de trailer van Star Wars en Taylor Swift onttroonde: Adele’s comeback is gigantisch en de clip van monsterhit Hello is voer voor talloze parodieën.Drake – Hotline Bling

Drake’s grootste hit tot dusver, met een videoclip die viral ging. De danspasjes van de rapper zijn namelijk behoorlijk ludiek en werden voer voor memes op het internet. De eerste paar weken was Hotline Bling een Apple Music exclusive, maar inmiddels heeft de clip ook op youtube al meer dan 200 miljoen views.

Naughty Boy / Beyoncé / Arrow Benjamin – Runnin’ (Lose It All)
Waanzinnige clip waarin twee geliefden een choreografie uitvoeren op de bodem van een oceaan. Alice Modolo en Guillaume Néry, twee professionele freedivers, sleuren je mee in een fascinerend schouwspel.

Rihanna – Bitch Better Have Money
Een mini-speelfilm, waarin het thema white privilege op een onconventionele manier wordt benaderd. Uiteraard met een rauw randje, zoals je van Rihanna gewend bent. Heel wat beter dan FourFiveSeconds als je het mij vraagt, maar dat is persoonlijk.

Taylor Swift – Bad Blood
Met een heuse sterrencast, een goed uitgedachte marketingcampagne en een (al dan niet verzonnen) feud met Katy Perry werd Bad Blood de meest bekeken videoclip in 24 uur (tot Adele dit record in oktober van Taylor afsnoepte). Het is eigenlijk een mini-speelfilm vol modellen, actrices en zangeressen.

Madonna / Nicki Minaj – Bitch I’m Madonna
De vrouw die het choqueren lijkt te hebben uitgevonden, danst, sjanst en zoent er lustig op los in deze veelbesproken videoclip. Een one-taker met cameo’s van verschillende sterren, later ook nog live uitgevoerd bij The Tonight Show.

Stromae – Quand C’est
Fantastische clip over de verschillende fases die iemand doormaakt in de strijd tegen kanker. Eerst het gevecht, daarna vaak de overgave. Hier symbolisch verbeeld door eens dans met een reusachtig monster, dat Stromae uiteindelijk in zijn klauwen krijgt.

Wiz Khalifa / Charlie Puth – See You Again
De zevende Fast & the Furious-film was een zeer, zeer emotionele door het overlijden van Paul Walker. Dat verdriet is bijna tastbaar in de officiële videoclip voor de soundtrack.

Stromae – Carmen
In de volgende nominatie-ronde volgt Stromae met Quand C’est, maar ook Carmen maakte indruk. Hierin laat hij zien hoe je door sociale media steeds verder van het échte leven vervreemd kan raken.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Meest memorabele videoclip van 2015: finale

 1. MASH

  Ik kan echt niet kiezen tussen, Hello, Runnin’ en Quand C’est. Dus ik stem op alle 3. Maar Adele past wel het best tussen de voorgaande winnaars en de clip heeft alle records gebroken.

    /   Reply  / 
 2. Emily

  Volgens mij is de clip van Adele niet zo bijzonder, als je puur naar de clip zelf kijkt, los van alle statistieken.

  Bijzondere clips vind ik beide van Stromae, Running en Elastic Heart

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>