Nieuwe video: Sandi Thom – What if I’m right?


"…I wish I was a punk rocker with flowers in my hair." De vorige, bijna volledig a capella gezongen, single van Sandi Thom was een verrassend liedje dat door 3FM maar meteen werd uitgeroepen tot megahit. Echt groot succes bleef in Nederland verder een beetje uit, maar in Engeland is Sandi inmiddels uitgegroeid tot een grote ster. En nu, amper 10 weken na I wish I was a punk rocker vond Sony BMG het alweer tijd voor de volgende single.
De Punk Rocker video was haast net zo eenvoudig als het liedje zelf. In één take opgenomen, afwisselend vertraagd en versneld afgespeelde beelden van Sandi die in de camera zingt terwijl ze een wandeling naar het park maakt. Simpel, maar absoluut onderhoudend. Dat is in ieder geval meer dan we over de nieuwe video kunnen zeggen.

De videoclip voor What if I’m right? begint nog veelbelovend. Een koppel krijgt in de tram ruzie, en wordt een paar scenes lang gevolgd terwijl er met bloemen en serviesgoed wordt gesmeten. Ondertussen zit op de voorgrond Sandi Thom en zingt haar liedje. Dat kan een spannende video op gaan leveren denk je dan. Maar helaas. Het lollige verhaaltje verdwijnt steeds meer naar de achtergrond, tot op het punt waarop het eigenlijk niet meer te volgen is, terwijl de zingende Sandi steeds nadrukkelijker in beeld komt.

Dat ging de vorige keer goed, maar in deze nieuwe video komt ze veel minder naturel en indrigend over. Ze kijkt amper in de camera en lijkt met haar gedachten heel ergens anders te zitten. Dat levert alles bij elkaar niet echt een slechte video op, maar vooral een heel erg onopvallende.

En de muziek?

Eén oor in, het andere oor weer uit. Een paar bonuspunten voor de leuke mondharmonica solo’s, maar erg veel beter dan "aardig" wil het nergens worden. Als het hele debuutalbum volstaat met dit soort veilige popliedjes dan vraag ik me toch af waar al die platenmaatschappijen zo opgewonden over raakten. (Ze kwamen bijna letterlijk met contracten wapperend op Sandi’s voordeur kloppen na een succesvolle serie internetoptredens).

Kortom, een onopvallende video voor een onopvallend liedje. Volgende keer beter.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Sandi Thom – What if I’m right?

 1. Ben Blog

  Erik,

  Van harte gefeliciteerd met je 1e bericht op deze nieuwe blog. Jou kennende, wordt het vast weer een spetterende blog. Maak er wat moois van! Veel succes gewenst.

    /   Reply  / 
 2. Herman

  zij lijkt echt enorm op Alanis Morissette in deze video. Thank U India, thank u disillusionment etc

    /   Reply  / 
 3. erik

  Die link had ik dan nog niet gelegd herman. Het is waarschijnlijk vooral het lange haar dat je aan alanis doet denken, want verder zijn er toch niet zo heel veel overeenkomsten toch?

    /   Reply  / 
 4. remkje

  Dit liedje hoorden mijn vader en ik in Zweden…
  Mijn vader zegt dat heel veel tekst uit andere liedjes komt… :-s
  Het is zowizo niet echt mijn soort muziek ;)

    /   Reply  / 
 5. SinnardoCode

  Dit is nou typische muziek die meisjes uit mijn (vroegere) klas draaien op discofeestjes:P

    /   Reply  / 
 6. Syl

  bij ons niet geloof ik of ik ben het alweer vergeten :P

    /   Reply  / 
 7. remkje

  Bij ons niet…
  Er wordt bij onze feesten meestal Hardcore gedraaid >:|
  Bweh!
  Ik haat Hardcore!

    /   Reply  / 
 8. Valentina

  Dit is liedje vind ik wel leuk.Je kan er goed op dansen ;)

    /   Reply  / 
 9. Koningin Beatrix

  Heeft zij nog een prijs gewonnen,van als eerste op videoclips.blog?

  P.S. Hij doet het niet!

    /   Reply  / 
 10. kel

  geil

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>