Nieuwe video: Deftones – Hole in the Earth


Zoals Danny Glover in één van de vele Lethal Weapon films, zo ongeveer moet Chino Moreno zich ook gevoeld hebben tijdens de opnamen van deze Hole in the Earth video. Goed, het is misschien een beetje stil geweest de laatste jaren, en je bent wat aangekomen. Maar je bent wel de zanger van de fucking Deftones! Een gerespecteerde band die al jaren bestaat! Miljoenen fans dragen je op handen! En hier zit je dan, achter de patrijspoort van een ruimtesonde die zogenaamd gaat neerstorten. I’m getting too old for this shit.

Er zit ook nog een soort van verhaallijn in deze video. Het gaat over Chino die zoals gezegd neerstort op aarde. Hier en daar wandelt hij wat rond en kijkt toe hoe een paar gebouwen langzaam afbrokkelen. Hij trekt daarbij een gezicht alsof hij liever ergens anders zou zijn.

En eigenlijk, ik zou hem ook liever ergens anders zien. Wat heeft dit flinterdunne science fiction verhaaltje in hemelsnaam te maken met de muziek? Of zelfs maar met de Deftones? Op papier leek het misschien een goed idee, maar het eindresultaat is een vreselijk knullige video. Het slaat gewoon nergens op. De special effects lijken ook al rechtstreeks afkomstig uit de eerste helft van de jaren ’90. Ik kan me niet voorstellen dat de Deftones nog een keer met regisseur Brian Lazzaro zullen willen samenwerken.

En de muziek?

Ja het zijn de Deftones. Een band met zo’n ijzersterke formule dat ze niet eens in staat zijn om een slecht nummer op te nemen. Metershoge gitaarmuren, de breekbare stem van Moreno… het laat zich zal snel combineren tot iets dat prachtig klinkt. Maar om nu te zeggen dat Hole in the Earth écht spettert… Voor Deftones begrippen vind ik het een degelijk maar niet spectaculair goed nummer. Dat kan beter jongens. Ik ga binnenkort eens luisteren of de rest van het nieuwe album, Saturday Night Wrist, beter klinkt.

Zie ook:
- Nooit op tv: Jamie Lidell: You Got Me Up

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Deftones – Hole in the Earth

 1. menno

  Chino is wel heel erg aangekomen zeg! Er is inderdaad ‘een gat in de aarde’ door zijn gewicht! De video is inderdaad ruk, maar het nummer is briljant, dit is wel een commerciele single, de rest van de CD klinkt heftiger en het is weer een meesterwerk geworden!

    /   Reply  / 
 2. erik

  Ik heb de CD nog steeds niet gehoord, maar ik ben benieuwd. :) Ik vond de vorige iets minder (wel een paar prachtnummers, maar als geheel een beetje rommelig), maar White Pony is en blijft een meesterwerk waar ik nog steeds minstens één keer per week naar luister.

  Staat er echt een nummer op dat “up, up, down, down, left, right, left, right, b, a, select, start” heet? :p Zo ja dan moet ik daar nog eens een keer aandacht aan besteden op mijn andere (games) blog.

    /   Reply  / 
 3. menno

  Ik heb alleen nog maar hole in the earth en combat gehoord, en combat is erg vaag moet ik zeggen. Ik vind de eerste 2 CD’s van deftones het beste, met name around the fur, dit is mijn ogen het beste album ooit gemaakt. Op white pony was de agressieve sound weg en werd het allemaal melodieuzer, dat vond ik jammer maar WP is toch een hele strakke CD. De vorige was inderdaad een beetje een tegenvaller al staan er wel goeie nummers op zoals hexagram en battle-axe. De nieuwe CD schijnt een combinatie te zijn van oudere CD’s en de deftones hebben er veel aandacht aan besteed (zeggen ze) Nou ja, ik moet echt s wa nieuwe shit van deftones gaan luisteren.

  Check mijn site deftones.punt.nl, de nederlandse deftones site!

    /   Reply  / 
 4. menno

  En nee, er staat geen nummer op dat “up, up, down, down, left, right, left, right, b, a, select, start” heet. Er staat wel een nummer op samen met de zanger van system of a down, kben fuckin’ benieuwd wa da is geworde

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>