Op verzoek: Evanescence – Call Me When You’re Sober


Al bladerend door de reacties op videoclips.blog tot nu toe valt vooral op hoe hard er geroepen wordt om meer rock. Ik dacht persoonlijk dat de rock al aardig vertegenwoordigd was met The Killers, Disturbed, Panic! At The Disco, Placebo en Deftones, maar ja, de jeugd van tegenwoordig. Ze weten alles beter.
"Wanneer kom je met een nummer van Evanecence?" las ik (ik ben blij dat zelfs de fans moeite hebben met die naam). Aanvankelijk wuifde ik dat verzoek weg omdat de vorige video van Evanescence alweer een paar weken oud is. Maar nu kom ik daar op terug met zelfs een nieuwe rubriek: Op verzoek! Omdat verzoekjes inwilligen me een interessantere invalshoek voor deze site lijkt dan ze negeren.

En zo belanden we bij de videoclip voor Call me when you’re sober. Ik begon al bang te worden dat Evanescence er na één album mee op zou houden, sinds 2003 was het in ieder geval behoorlijk stil. Maar even plotseling als ze verdwenen is Evanescence nu toch opeens weer terug.

De video lijkt losjes gebaseerd op het sprookje van Roodkapje, maar dan ook heel erg losjes. Het komt er op neer dat zangeres Amy Lee een rood kapje draagt en af en toe een wolf aait… en daarna was regisseur Marc Webb blijkbaar al door zijn inspiratie heen. De gotisch ogende decors moeten de clip verder maar zien te dragen terwijl Amy er doorheen wandelt en zelfs een stukje vliegt. Heel erg interessant is het allemaal niet.

Dat de video toch weet te boeien is helemaal te danken aan diezelfde Amy Lee, het soort zangeres dat helemaal opgaat in haar eigen muziek, en dat is altijd mooi om te zien. Terwijl ze recht in de camera kijkt zingt ze ernstig haar lied, met gesloten ogen op gevoelige momenten en met lange uithalen die aan haar gezicht te zien werkelijk vanuit haar tenen komen. Het is boeiend genoeg om zelfs een slechte clip interessant te maken.

En de muziek?

Ik heb gemende gevoelens bij Evanescence. Aan de ene kant is het duidelijk een getalenteerde band die sterke songs schrijft, maar ze gaan naar mijn smaak iets te vaak voor het grote gebaar waar een subtiele aanpak beter zou passen. Zoals de met violen aangedikte climax van dit nummer bijvoorbeeld (wat door Amy in de clip zwevend boven de grond wordt gezongen). En toch is Call me when you’re sober één van de betere Evanescence songs die ik tot nu toe heb gehoord. Het rockt lekker stevig door en het refrein is sterk. Doordat we weten dat de tekst van het nummer waargebeurd is (haar inmiddels ex-vriend heeft daadwerkelijk een maand doorgebracht in een ontwenningskliniek) krijgt het bovendien een extra emotionele lading. Geen slecht begin voor deze nieuwe rubriek!

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Op verzoek: Evanescence – Call Me When You’re Sober

 1. denise

  lol, cool dat je ook verzoek nummers doet, laten we daarna maar beginnen met ayreon – loser die is ook ergends op youtube te vinden die vind ik echt helemaal geweldig kan ik ook úúren draaien.
  natuurlijk kan je ook alleen het nummer maar eventjes aankijken ( met trouwens een enorm slechte videoclip xD)

  dit nummer is opzich wel goed maar het geeft een diavu gevoel na ruim 10 keer achter elkaar gehoord te hebben

    /   Reply  / 
 2. remkje

  Bullet for my valantine: Al the things I hate.

    /   Reply  / 
 3. denise

  yeah all the things i hate is ook goed :P

    /   Reply  / 
 4. Richard

  Denise, als je Ayreon geweldig vind, zou je ook eens naar een ander project van de oprichter daarvan, Arjan Lukassen, moeten luisteren/kijken. Het heet Stream of Passion en komt erg dichtbij muziek als die van Evanescence en Within Temptation.
  Hier de videoclip voor het nummer “Passion”, muzikaal een van mijn favorieten: http://www.youtube.com/watch?v=ENx3Ud2p8W4
  En de tweede clip, wat meer mainstream maar ook erg goed, is “Out in the real world”: http://www.youtube.com/watch?v=GVVCJa5Kdik

  De muziek en projecten van Arjan krijgen voor mijn gevoel te weinig aandacht, ook dit project lijkt het grote publiek gemist te hebben. Ik vraag me af waarom, want ik heb de CD en vind hem geweldig goed!
  Misschien dat Erik ook eens een review wil plaatsen?

    /   Reply  / 
 5. denise

  stream of passion ken ik natuurlijk wel !
  de hele cd heb ik op mijn pc staan, out of the real world :P geweldig nummer kan hem helemaal, net zoals de rest van de cd trouwens :P

    /   Reply  / 
 6. denise

  ik geloof trouwens dat de zangeres marcella heet, zoiets vergeet ik niet snel :P

    /   Reply  / 
 7. Richard

  Hey ik had niet meer gekeken of je had gereageerd. Nouja, beter laat dan nooit.
  Antwoord: Ja klopt, Marcela (1 l) Bovio. Tja, als je die ook al hebt, dan wordt het lastig om nog iets anders leuks aan te raden.
  Als jij nog tips hebt hoor ik het graag (maar dan liefst per mail) :)

    /   Reply  / 
 8. Non

  You lose… Hit! Prachtige dame die meer zingt dan jij begrijpt…

    /   Reply  / 
 9. wendy

  nou ik zat dus inderdaad nog maar ff goed te kijken naar haar clip, maar wie is die goddelijke wolf-man?? weet iemand toevallig zijn naam??:P

    /   Reply  / 
 10. Pingback: Nieuwe video: Evanescence – Sweet Sacrifice | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>