Nieuwe video: Gnarls Barkley – Who Cares?


Hm. Een beetje een tegenvaller deze videoclip, helemaal met de vorige videos van Gnarls Barkley nog vers in het geheugen. Die waren alledrie fantastisch, deze is niet veel beter dan middelmatig. Een beetje frustrerend zelfs. Je voelt gewoon dat hier meer in had gezeten!
Als het filmpje begint met echt precies de juiste geluidseffecten waan je je meteen in een slechte b-film. A GNARL Z BARKLEY PRESENTATION staat er in bloedrode letters en het klopt allemaal. De sfeer is perfect getroffen. Ha leuk, denk je. Gnarls Barkley heeft een parodie op het horrorgenre gemaakt. Dat wordt lachen!

Maar daar wringt de schoen een beetje. Het is inderdaad een parodie op het horrorgenre en alle ingrediënten voor een lollige video zijn aanwezig… maar het wil maar niet grappig worden. De problemen waar een moderne vampier zoal tegenaan loopt (assertieve vrouwen, felle tl-verlichting…) zijn heus wel aardig om naar te kijken, maar waar blijven de echt leuke grappen? De enige glimlach waar ik mezelf op kon betrappen gebeurde toen ik een vleermuis met een boodschappentas zag vliegen. Maar dat is toch een magere oogst voor de band die een paar weken geleden nog een voltreffer scoorde met de op alle fronten grappigere videoclip bij Gone Daddy Gone. Jammer.

En de muziek?

Ook al niet mijn favoriete Gnarls Barkley nummer. De met blazers opgevrolijkte refreintjes zijn erg de moeite waard. Maar tussen die sterke refreintjes door kabbelt Who Cares? een beetje ongeïnspireerd voort. Eigenlijk geldt voor dit liedje hetzelfde als voor de videoclip, er had meer in gezeten!

Zie ook:
- Nieuwe video: Gnarls Barkley – Gone Daddy Gone

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Gnarls Barkley – Who Cares?

 1. Danny

  Dit is overduidelijk een hommage aan “Blacula”. Als je die film hebt gezien valt die clip stukken beter te begrijpen.

  Als Blaxploitation-fan vind ik deze clip dan ook dope in het kwadraat :D

    /   Reply  / 
 2. erik

  Dat is interessant Danny. :) Nog nooit van die film gehoord, dat verklaart waarschijnlijk een hoop. Ik ga hem eens proberen te vinden, ik vind de titel nu al geweldig.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>