Gloednieuwe video: The Killers – Bones


In één woord geweldig. Niemand minder dan Tim Burton (The Nightmare before Christmas, Edward Scissorhands, Sleepy Hollow, Corpse Bride, Beetlejuice) neemt de tekst van het nummer Bones wel heel erg letterlijk. Maar geen zorgen, het is een grappige video. Ook geschikt voor mensen zonder sterke maag.


Ik heb deze CD nu al een tijdje, en eerlijk gezegd vond ik de tekst van dit nummer zelf ook altijd al een beetje vreemd. "Don't you wanna feel your skin on my skin" is nog wel een normaal beeld, maar "Don't you wanna feel my bones on your bones" kwam toch redelijk vreemd over. "It's only natural"? Ik dacht het niet!

Maar met Tim Burton achter het stuurt levert het mooi wel een schitterende videoclip op. Het liefdesverhaaltje uit de tekst wordt vrij letterlijk verfilmd. "We took a backroad in my car" begint het nummer, en dus begint de clip in een auto. En terwijl Brandon Flowers zingt: "Down to the ocean, it's only water and sand," stopt eerdergenoemde auto op het strand waarop de twee geliefden richting zee rennen: "…and in the ocean we'll hold hands." Tot zover niks aan de hand.

En zodra hij begint te zingen over die botten? Nog niks aan de hand, dan trekken ze toch gewoon hun huid uit! Dat verzin je alleen als je Tim Burton heet, en het ziet er zoals altijd prachtig uit. Eén en ander wordt vertoond op het scherm van een drive-in bioscoop waar The Killers (die zelf ook steeds minder huid overhouden) een optreden geven. Mijn favoriete moment is als de twee skeletten romantisch in de branding naar elkaar toe rennen… met onverwachte afloop.

Een schitterende video die me nog lang zal bijblijven.

En de muziek?

Ik vind het toch echt een mooi nummer. Het tweede album van The Killers werd lang niet overal even positief ontvangen, maar ik vraag me af waarom. Het zijn stuk voor stuk sterke nummers en Bones is geen uitzondering. In essentie een simpel popliedje, maar het wordt door de The Killers gebracht als een nummer van epische proporties. Vol dramatische en met blazer aangezette climaxen. Dat kun je overdreven noemen, maar wie maalt erom als het zo goed klinkt?

Zie ook:
- Nieuwe video: The Killers – Read My Mind
- Nieuwe video: The Killers – A Great Big Sled
- Nieuwe video: The Killers – When You Were Young
- Nieuwe video: The Killers – Tranquilize
- Nieuwe video: The Killers – Don't Shoot Me Santa
- Nieuwe video: The Killers – Shadowplay

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Gloednieuwe video: The Killers – Bones

 1. denise

  nightmare before x-mas is echt heel leuk het was ook een level in kingdomhearts 2 !

    /   Reply  / 
 2. Herman

  ik vind het ook een sterk album, al zitten er tegen het einde wat matige songs tussen. Brandon gaat daar ook wat valsig zingen. Bones is wel een leuk nummer. enne… misschien bedoelt hij met bones niet een bot maar een …?

    /   Reply  / 
 3. Joris

  Prachtige clip, vandaar dat ik ‘m ook op m’n blog had geplaatst, maar ik vind het nummer niet te harden, en het grootste deel van Sam’s Town ook niet. Teveel holle bombast naar mijn smaak.

    /   Reply  / 
 4. erik

  Je blijft bezig nieuwe versies van zo’n video te zoeken. >:(

  Wie lijdt er nu eigenlijk precies onder als een videoclip van the killers op youtube staat? Dat zou ik weleens willen weten. Het is niet alsof mensen de muziek op hun iPod kunnen zetten, het is alleen maar kijken en luisteren… wat is het probleem?

  Toch maar weer een nieuwe mirror opgezocht. Ik vind de clip te mooi om hem op “this video is no longer available” te hebben staan. :)

  “k vind het ook een sterk album, al zitten er tegen het einde wat matige songs tussen.”

  Geen last van gehad. Ik vind alleen die enterlude en exitude irritant, maar alle echte liedjes de moeite waard. :)

  “enne… misschien bedoelt hij met bones niet een bot maar een …?”

  Lol, is dat niet met een -r op het eind? Bones is duidelijk meervoud… beetje vreemd. ;)

  “maar ik vind het nummer niet te harden, en het grootste deel van Sam’s Town ook niet. Teveel holle bombast naar mijn smaak.”

  Ik las je recensie ja, maar ik vind het nog wel meevallen. Ik ben het met je eens dat ze wel veel meer voor het grote gebaar kiezen op deze plaat, maar als dat gebeurt in stevige nummers heb ik daar nooit zo’n problemen mee. De gevreesde Live-associatie krijg ik pas als bands van die uitgerekte powerballads op beginnen te nemen.

    /   Reply  / 
 5. xYvettex

  Tim Burton is just plain G R E A T [:
  net als deze clip ^^

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>