Nieuwe video: Snow Patrol – Set The Fire To The 3rd Bar


Mysterieuze nieuwe videoclip met Snow Patrol zanger Gary Lightbody samen met met zangeres Martha Wainwright. Zelfs zonder precies te begrijpen wat de achterliggende gedachte is raakte deze video een paar gevoelige snaren.

De video speelt zich af, voor zover ik uit de beelden kan opmaken, in een klassieke verhoorkamer. Gary in het witte gedeelte, Martha in het zwarte gedeelte en tussen hen in een spiegel waar Martha doorheen kan kijken terwijl Gary alleen zichzelf ziet. Waarom ze daar zitten wordt nergens duidelijk maar het heeft wel iets aangrijpends om twee mensen zo mistroostig een breekbaar liedje te zien zingen.

Gary denkt dat hij alleen is, maar is het niet. En Martha moet afscheid nemen van Gary terwijl ze niks meer tegen hem kan zeggen. Interpreteer die beelden zoals je zelf wilt, maar mij liet het niet onberoerd.

En de muziek?

Snow Patrol is de eerste band die ik in mijn hele leven live heb gezien. Ze deden destijds het voorprogramma van Supergrass en dat was me toch een kutconcert. Alle nummers klonken hetzelfde en het was één grote rommelige bende, niet om aan te horen zo slecht. Ik heb er een jarenlange afkeer van Snow Patrol aan overgehouden. Zelfs toen ze jaren later doorbraken met een totaal ander (en vooruit: veel mooier) soort gevoelige muziek kon ik mezelf er niet toe zetten om ze een tweede kans te geven…

(diepe zucht)

…maar ik moet toegeven dat dit nummer wel héél erg mooi is. Ik ben bang dat er niks anders opzit dan met mijn hand over het hart te strijken en hun laatste CD toch maar een keer te beluisteren. Tegen zoveel schoonheid kan ik niet op, Snow Patrol krijgt een tweede kans.

Zie ook:
- Nieuwe video: Taking Back Sunday – Liar
- Nieuwe video: Pete Yorn – For us
- Gloednieuwe video: The Killers – Bones

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Snow Patrol – Set The Fire To The 3rd Bar

 1. boe

  die vrouw heeft een zeurstem
  verder is tie wel mooi

    /   Reply  / 
 2. Herman

  doe het niet! die laatste plaat heeft 3 goeie nummers en voor de rest heel middelmatig. Final Straw was hun meesterwerk, koop dan die!

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Nieuwe video: Snow Patrol - Shut Your Eyes | Videoclips

 4. CJ13

  Dit blijft toch een ontzettend mooi nummer!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>