Nieuwe video: Jack Johnson – Let It Be Sung


Wat hebben we hier? De vakantiefilmpjes van Jack Johnson? Toegegeven, een paar van de slow-motion opnames van surfers (op- en onderwater) zijn bijzonder fraai, maar voor de rest ontstijgt deze video nauwelijks het niveau van de gemiddelde vakantieganger die wat videobeelden voor het thuisfront vastlegt. De nieuwe single van Jack Johnson (en zijn goede vrienden Matt Costa en Zach Gill) wordt daarmee wel erg vrijblijvend.

De muziek klinkt namelijk ook al niet echt spectaculair. Dat is niet als kritiek bedoeld, dat is gewoon Jack's ding. Zijn beste nummers zijn nooit instant klassiekers die je meteen mee kunt zingen. Het is altijd van dit soort relaxte muziek die je de kans moet geven langzaam onder je huid te kruipen. Niks mis mee, maar in combinatie met zo'n goedkope video wordt het allemaal erg onopvallend. Voor de argeloze voorbijganger geeft dit wel heel erg de indruk alsof Jack zo relaxed was dat hij geen zin had een fatsoenlijke video op te nemen.

Zijn fans hebben hier wel een video die uitstekend past bij het lome karakter van het liedje, maar zelfs de meest fanatieke fan zal moeten toegeven dat dit toch niet de meest geïnspireerde video is van Jack Johnson. In eerste instantie had ik niet eens door dát het al de officiële video was. Ik dacht dat iemand op YouTube zelf deze muziek onder wat eigen filmpjes had gemonteerd. Het voelt echt van alle kanten aan als een tussendoortje. Jammer.

En de muziek?

Ik heb moeten leren luisteren naar Jack Johnson, zoals ik net al een beetje verklapte. Bij werkelijk al zijn singles doorliep ik precies hetzelfde proces waarbij ik het in eerste instantie slaapverwekkend saaie muziek vond, vervolgens toch best wel leuk en uiteindelijk gewoon erg goed. Mijn favoriet is nog steeds Good People maar ze zijn allemaal de moeite waard. Toen ik zojuist voor de eerste keer naar Let it be sung luisterde, vond ik het – je raadt het al – slaapverwekkend saai. Door het nu een keer of 10 achter elkaar te beluisteren ben ik kunstmatig ge-fastforward naar de "toch best wel leuk" fase, en ik vermoed dat ik het over een paar dagen een goed liedje ga vinden. Oh Jack, je bent zo voorspelbaar!

Zie ook:
- Nieuwe video: James Morrison – The pieces don't fit anymore

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Jack Johnson – Let It Be Sung

 1. J>fan

  Gee, wat ben je zielig zeg.
  Ben je eiglijk een echte journalist of readacteur??? denk het niet.
  Slechte kritieken en niet echt boeiend of goed geschreven…geen wonder dat niemand een reactie achter heeft gelaten.

  Had je niets beter te doen ofzo?
  Ach,ja…ieder zijn of haar eigen interesse.

  Get a life.

    /   Reply  / 
 2. Joop

  Doet het ook niet meer..

    /   Reply  / 
 3. erik

  ook gefixt

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>