Nieuwe video: Norah Jones – Thinking About You


Norah Jones is terug met een mooie nieuwe single en de bijbehorende videoclip is betoverend. Het nummer heet Thinking About You, en dus zien we in de videoclip waar mensen zoal aan kunnen denken. Dat gebeurt op de klassieke stripverhaal-manier: met denkwolkjes waarop de camera eindeloos blijft inzoomen. Het resultaat is verrassend, grappig en heel erg mooi geproduceerd.
De grote kracht van deze videoclip zit hem vooral in de niet aflatende stroom knap gevonden voorbeelden van leuke gedachtenwolkjes. Norah Jones op het podium die haar zenuwen kalmeert door zich voor te stellen dat haar publiek alleen maar ondergoed draagt. Een bruidegom die er gelukkig uitziet voor het altaar, maar ondertussen denkt haar hart aan een andere man. Iemand in bed ligt schaapjes te tellen, en dan vervolgens ook nog laten zien dat die schaapjes ondertussen wekkers aan het tellen zijn… het is allemaal zo mooi bedacht, je zou de regisseur (ik kan helaas nergens vinden wie precies de regisseur is van dit kleine meestwerkje) haast willen knuffelen omdat je zo verrukt bent door zijn of haar fantasie.

Daarnaast is de videoclip ook nog eens erg mooi gemaakt. Alles heeft een beetje een geknutselde look. Wolkjes die uit papier zijn geknipt, schaapjes die van plukken watten zijn gemaakt, dat soort grapjes. Het ziet er allemaal heel betoverend uit. Alles valt samen in deze geweldige video waarvan ik hoop dat we hem de komende tijd heel erg vaak gaan zien.

En de muziek?

Je mag het eigenlijk niet zeggen met zo'n prachtige video, maar de beste manier om van dit nummer te genieten is door je ogen te sluiten en weg te dromen. De muziek is prachtig, alsof je in een warm bad gaat zitten en eventjes al je zorgen vergeet. Voor dit soort gloedvolle jazz-muziek mag je me midden in de nacht wakker maken, al is deze muziek juist ook erg geschikt om bij in slaap te vallen. Eén van Norah's beste singles tot nu toe.

Nog meer jazz:
- Ondertussen op MTV: Koop – Come to me

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Norah Jones – Thinking About You

  1. Marieke

    Heerlijk nummer om, inderdaad, met gesloten ogen van te genieten.

      /   Reply  / 
  2. Roos

    aaaa hij doet het niet meer!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>