Ondertussen op MTV: Amy Winehouse – Rehab


Erg mooi, erg naturel. Soms is simpel blijkbaar meer dan genoeg. Er is helemaal niets opmerkelijks of speciaals aan deze video, maar hij is toch zo fijn om naar te kijken dat je je afvraagt waarom niet alle videoclips zo eenvoudig en ontspannen kunnen zijn.
De video begint op Amy's slaapkamer als ze wakker wordt en meteen begint te zingen. Haar hele band ligt en zit om haar heen en iedereen heeft zijn pyjama aan. En dat is het eigenlijk. Gedurende de video wisselen we ook nogh een paar keer van locatie, maar om heel eerlijk te zijn viel dat me nauwelijks op. Het zijn Amy Winehouse en haar swingende band die alle aandacht voor zichzelf opeisen.

Veel videoclips zijn slecht omdat de artiesten slechte acteurs zijn. Ofwel zijn Amy en haar mannen wél goede acteurs, of er wordt gewoon niet geacteerd. Hier zien we een band die volkomen ontspannen helemaal in de muziek kruipt. En daar is niks neps aan. Ik zweer dat dit toch al ijzersterke nummer er nog leuker op wordt als je tijdens het luisteren mag kijken hoe de saxofonist zijn ding doen.

Amy zelf blijft ook fascinerend. Ze lijkt er totaal niet mee bezig hoe ze over zal komen voor de camera. Ze trekt gekke bekken en krabt af en toe eens aan haar knie als ze daar toevallig jeuk heeft. Al haar aparte maniertjes en kleine handbewegingen tijdens het zingen maken haar tot één van de betere performers die ik de laatste tijd heb gezien.

En de muziek?

Zalig nummer dat me al de eerste keer dat ik het hoorde bekend voorkwam. Of dit echt zal uitgroeien tot een nieuwe klassieker moet de tijd uitwijzen, maar het klinkt in ieder geval al net zo vanzelfsprekend als de meeste andere klassiekers. De tekst gaat erover hoe Amy Winehouse (geen grapjes over haar naam) weigerde zich in te schrijven bij een ontwenningskliniek (rehabilitation clinic) nadat verschillende mensen, waaronder haar management, haar dat hadden aangeraden. In plaats daarvan veranderde ze van management en houdt vol dat ze geen drankprobleem heeft.

Wat een goede muziek, en wat een aparte stem!

En de opvolger:
Nieuwe video – Amy Winehouse – You Know I'm No Good

facebook share facebook share

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “Ondertussen op MTV: Amy Winehouse – Rehab

 1. Robin

  Zo hoort alle muziek te zijn! Helemaal top!

    /   Reply  / 
 2. robbie

  echt gaaf nummer!!! had nog nooit van haar gehoord,tot ik haar zag op mtv
  geweldige muziek,ben gelijk verkocht

    /   Reply  / 
 3. quintis

  ai ik geef wel toe het nummner is chill maar volgensmij is het maar een 1 dags vlieg

    /   Reply  / 
 4. Frank

  Als alle vliegen zo waren zo ik er geen meer dood slaan.

    /   Reply  / 
 5. erik

  Nee, ik denk niet dat ze een eendagsvlieg is. Daarvoor heeft ze teveel talent. Back to Black is ook niet haar eerste album. En bovendien… luister maar eens naar de volgende single (ik heb er een link naar geplaatst onderaan deze recensie), die is ook zeker goed genoeg. :)

    /   Reply  / 
 6. J.P.

  Ik zag en hoorde Amy Winehouse voor ‘t eerst in Jools Holland’s nacht-programma op BBC 2, eind 2006, en “she blew me away”, en dat heb ik niet zomaar bij iedere pop-chick; dus nee, zeker geen eendagsvlieg, deze gepassioneerde, vet-getalenteerde, um… zuipschuit… maar wél een schattig schuitje dan.

    /   Reply  / 
 7. Pleun

  Zit momenteel in Noorwegen, hier helemaal hot, wordt er een beetje warm van.

    /   Reply  / 
 8. erik

  Hoe is het weer verder in Noorwegen dan? Hebben ze daar nog wel een echte winter?

    /   Reply  / 
 9. Marian

  Wat een stem !!! krijg gewoon kippevel .

  Vind vooral de aaste nu mmer ontzettend mooi!!!

    /   Reply  / 
 10. bianca

  wat een ongelovelijke stem ,wat een mooi album.
  het vorige album was al goed .
  ik zou zeggen vooral doorgaan.
  lekker eigenwijs,dr eigen stijl.
  heerlijk

    /   Reply  / 
 11. esther

  ze is en blijft goed!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 12. Peter

  Erg goede zangeres. Haar cd Back To Black is ook erg goed

    /   Reply  / 
 13. erik

  “Haar cd Back To Black is ook erg goed”

  Die heb ik toevallg vandaag gekocht. :)

    /   Reply  / 
 14. Jan Olaerts

  Al zappend kom ik terecht op de videoclip van REHAB. Ik ben nu 65 !! Sedert Mambo nr 5 heb ik geen singel meer gekocht. Ik leef nog in de fifties. Maar van dit nummer van Amy was ik er plots weer middenin..

    /   Reply  / 
 15. erik

  Mooi verhaal. :) Zangeressen als Amy Winehouse moeten we zuinig op zijn. Nu ik het hele album een paar keer heb geluisterd geloof ik dat het niet zo goed met haar persoonlijk gaat, maar de muziek blijft ijzersterk.

    /   Reply  / 
 16. Frekie

  Leuke plaat, lekker vol, net als de late 60-ties.
  Maar ze lijkt me een omgebouwde kerel.

  Knokige knieen en jukbenen!

    /   Reply  / 
 17. karoooo

  eikes, ik haat haar stem, veel te scherp en hoe ze doet, het is gewoon een bitch, ze was beter naar rehab gegaan, dan waren we vn der af!!!!

    /   Reply  / 
 18. karoooo

  die kan ni tegoei praten!!!

    /   Reply  / 
 19. bitch

  omdat je gewoon fucking jaloerz bent kun je er niet tegen……hahahahahha

    /   Reply  / 
 20. rudi joosten

  is de full cd al uit . van amy winehouse kan die zingen . kan nergens cd vinden . woon , in belgie .

    /   Reply  / 
 21. Grace

  Ik vind het een onwijs cool liedje, krijg er gewoon kippevel van en laat het bijna de hele dag draaien. Supercool.

    /   Reply  / 
 22. juanita

  onwijs lekkerrrr die meeslepende liedjes lekker wakker worden en stoned dronken en lam lekker niet af willen kikken hahah

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>