Nieuwe video: Pink – Dear Mr. President


Om mijn eigen lezer Niels maar gewoon te citeren: "de Dear Mr. President video van Pink. Hij is alleen nog maar in Engeland te bekijken via een speciale vorm van digitale televisie, maar je kunt dit alvast bekijken, opgenomen door iemand!" De beeldkwaliteit is niet geweldig (met een videocamera het televisie-scherm gefilmd), maar het is wel de officiële nieuwe videoclip van Pink.

En hij is een stuk interessanter dan de vorige live-video van Pink. Daarover schreef ik: "ik ben benieuwd hoe ze een specifiek nummer extra kracht bijzet door haar gezichtsuitdrukkingen, handgebaren, met gesloten ogen zingen… zulke details zijn wat ik eigenlijk zoek in een live-video."

Raad eens?

Dat is precies wat er in deze nieuwe video wél gebeurd. Veel close-ups en een rustige montage geven je veel meer het gevoel zelf bij het concert aanwezig te zijn. Dit is een goed voorbeeld van hoe een live-video wél gemaakt moet worden.

Daar komt bij dat Dear Mr. President een felle protestsong is tegen Amerikaanse president George W. Bush. Tijdens het concert werd het nummer kracht bijgezet door op het scherm achter Pink wat videobeelden te tonen van bijvoorbeeld de president zelf, de oorlog in Irak en een anti-homo demonstratie. Dat is in de videoclip ook allemaal te zien. Even simpel als effectief. Afhankelijk van je politieke voorkeur hoef je het natuurlijk niet met Pink eens te zijn, maar de beelden zetten de song wel degelijk extra kracht bij waardoor het uiteindelijk een erg boeiende videoclip is geworden.

En de muziek?

Ook de geluidskwaliteit van bovenstaand filmpje is niet al te best. Helemaal jammer omdat Dear Mr. President een klein gevoelig akoestisch liedje is. Luisteren we door het geruis (en het irritante publiek) heen dan horen we hier een erg mooi nummer. Vooral als Pink haar stem verheft tijdens de voor haar belangrijke regels (goed dat je op die momenten een close-up van haar gezicht ziet!) klinkt dat erg indringend. Geen typische Pink-single, wel een erg fraaie statement.

Meer Pink:
- Nieuwe video: Pink – Leave Me Alone (I'm Lonely)
- Nieuwe video: P!nk – Nobody Knows

Meer George W. Bush:
- Nieuwe video: U2 and Green Day – The saints are coming

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Pink – Dear Mr. President

 1. Robin

  Ik krijg bijna een epilepsie-aanval door al dat geflikker van dat beeld :-P
  En wat heeft ze áááán? Totaal niet haar kledingstijl, maar oké.
  Top video, zo mag ik mensen over Bush horen zingen :-D

    /   Reply  / 
 2. Sandro

  Weet iemand de clip staan van pink – dear mr president. zoals deze hierboven

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Nieuwe video: Pink - Sober | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>