Nieuwe video: Evanescence – Sweet Sacrifice


Zie hier de opvallend duistere nieuwe videoclip van Evanescence. Andere videoclips van deze Amerikaanse band waren misschien ook niet altijd even vrolijk, maar daar ging de duisternis altijd gepaard met een vleugje romaniek in een sprookjesachtige sfeer. Daar is bij Sweet Sacrifice weinig van overgebleven. Dit lijken eerder scenes uit een enge occulte nachtmerrie.

Heel veel verschillende beelden in een razendsnel tempo over elkaar heen geprojecteerd geven de video al meteen vanaf het begin een onrustig gevoel. Je ziet vanalles maar het gaat zo snel dat je amper in de gaten hebt wat er allemaal voorbij komt. Het zijn voornamelijk opnamen van de bandleden, maar ik zie ook röntgenfoto’s, krioelende insecten en opengesperde ogen… het soort beelden waar Marilyn Manson normaal gesproken patent op lijkt te hebben.

Het is ook nog eens mooi gemaakt. Alles in een benauwende bloedrode kleur en door op de achtergrond heel veel vuur te projecteren krijgt de hele clip ook een bepaalde urgentie. Het lijkt te benadrukken dat Amy echt in gevaar is. (Ja, ook in deze videoclip wordt Evanescence weer nadrukkelijk neergezet als Amy Lee en haar begeleidingsbandje). Alles bij elkaar een erg fraaie videoclip.


Directe Link
En de muziek?

Wow, ook opvallend duister en steviger dan we van Evanescence gewend zijn. Geen grote melodieuze refreinen maar ingewikkelde gitaarrifs en een ijzersterke spanningsopbouw. Ik had niet verwacht dat Evanescence me nog eens zou verrassen maar kijk aan. Als het grootste punt van kritiek op een liedje is dat het zo snel is afgelopen dan weet je dat een band iets goed heeft gedaan.

Zie ook:
- Op verzoek: Evanescence – Call Me When You’re Sober
- Nieuwe video: Evanescence – Lithium

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Evanescence – Sweet Sacrifice

 1. Robin

  Netjes Amy, zoals altijd.

    /   Reply  / 
 2. léonidas

  yeah! rock on girl! dit is het soort muziek dat me wakker maakt en wakker houd

    /   Reply  / 
 3. Nikki

  Het is *eigenlijk* ook Amy Lee en haar begeleidingsbandje. Amy heeft de band opgericht (samen met Ben Moody, maar die is er al jaren uit) en ze schrijft de muziek.
  Maar goed, een heerlijk nummer, een heerlijke video en een heerlijke band

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>