Nieuwe video: Mark Ronson/Lily Allen – Oh My God!


Ik wed dat het ze vies is tegengevallen, de makers van deze video. Even snel een scene namaken uit de beroemde film Who Framed Roger Rabbit?, hoe moeilijk kon dat zijn? De film was alweer twintig jaar oud en de techniek was inmiddels veel verder. De Lily Allen figuur hoefde niet eens meer met de hand geschilderd te worden, een computer-animatie zou er net zo goed uitzien. Dachten ze.

In werkelijkheid ziet de tekenfilm-versie van Lily er helemaal niet zo geweldig uit. Op het eerste gezicht valt het misschien nog mee, maar hoe langer je er naar kijkt hoe ongemakkelijker je je voelt. Ze heeft een hele kille, bijna onmenselijke blik in haar ogen en als ze gezichtsuitdrukkingen probeert te doen wordt het helemaal eng. Een sexy bedoelde glimlach naar de camera wordt onbedoeld één van de pijnlijkste momenten in de video als je je beseft hoe verschrikkelijk niet-sexy dat eruit ziet. Een handgetekende animatie was zoveel mooier geweest!

De Roger Rabbit film is bovendien beroemd geworden door de fantastische interactie tussen tekenfilmfiguren en de echte wereld. Het ziet er daar zo geloofwaardig uit datje er na een paar minuten niet eens meer bij stilstaat. Dat is in deze video wel anders. Vooral als Lily van het podium afstapt en zich tussen het publiek begeeft heeft dat zo'n opgeplakte look dat het juist heel erg storend wordt.

Hoe gaaf het idee ook was en hoe graag ik de video ook leuk wilde vinden, de uitwerking was simpelweg te rommelig. Sommige scenes zien er geweldig uit (let op het zoentje dat door de lucht vliegt, inclusief schaduw op de gezichten van de mannen over wie hij heen vliegt) maar als geheel heeft deze video toch te lijden onder een gebrek aan tijd en geld. Een dergelijk ambitieus project heeft van allebei veel meer nodig.

En de muziek?

Leuke bewerking van een in mijn ogen nogal vervelend liedje. De funky, jazzy sfeer past veel beter bij het dreinerige deuntje dan het oorspronkelijke pop/rock geluid van de Kaiser Chiefs zelf. Net zoals bij Stop Me is de productie heel gepolijst. Daar moet je van houden -of doorheen kunnen luisteren- maar ik vind dit liedje opnieuw erg leuk. Beter dan het origineel, dat is zeker.

Zie ook:
- Nieuwe video: Mark Ronson – Stop Me

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Nieuwe video: Mark Ronson/Lily Allen – Oh My God!

 1. Esther

  Ik vind Lilly Allen gewoon slecht. Ik mag haar liedjes echt niet en haar stem klinkt ook niet zo lekker vind ik. De animatie clip is juist het enigste wat deze clip nog een béétje interessant maakt.

    /   Reply  / 
 2. Sofie

  ik vind het wel een origineel idee, maar dat tekenfilmfiguurtje lijkt helemaal niet op Lilly Allen ( vanwie ik vind dat ze goed kan zingen ).
  En het zou inderdaad veel mooier zijn als het met de hand was getekend, al die computeranimaties tegenwoordig…,
  ze kunnen nooit de met de hand getekende animaties vervangen.

    /   Reply  / 
 3. Mij

  omg .. somege mensen weten echt niet wat zeggen :p .. dit beter dan kaiser chiefs ?? sorry maar lilly allen is gewoon stom, haar stem is niet echt geweldig en haar liedjes lijken nergens op, dan maar pikken van iemand anders ?? het ogineel is egt zoveel keer beter ..

    /   Reply  / 
 4. Kars

  ”oh my god”, precies wat ik dacht toen ik deze slechte remake hoorde;) Nee geef mij maar de Kaiser Chiefs.

    /   Reply  / 
 5. Jort

  Ik vind het een matige cover. Wel ok, meer niet. Origineel was briljant! Wel leuk dat de Kaiser Chiefs er zelf in meedoen!

    /   Reply  / 
 6. HDG

  Simpele maar lekkere beat onder geplakt!!!

    /   Reply  / 
 7. pruh

  Ik snap het niet, lily is juist opvallend doordat ze neit graatmager en supermooi is. Fafi tekent altijd dikkige, opvallende meisjes. En nu fafi een clip getekend heeft voor lily is de eigenheid van beiden weg.

  De clip is ok, het liedje is ok, maar ze kunnen allebei veel meer!

    /   Reply  / 
 8. Me

  Pff..
  Dit beter dan het origineel?
  Lilly Allen kan echt niet tippen aan de Kaiser Chiefs. Hun versie is echt 20 keer zo goed. Dat funky/jazzy-achtige geluid is leuk geprobeerd, maar ik vind het totaal niet klinken.

    /   Reply  / 
 9. Judith

  He,
  ik vind het liedje van Lily Allen met O My God wel heel erg leuk. Ik heb hem al meerdere keren bekeken op youtube.com en ik vind hem ook niet vervelen.Ik vind het poppetje ook heel grappig. Misschien vind u dat niet (van wat ik allemaal op deze website over dit liedje lees) Maar ik vind het toevallig een toppertje. Op songteksten.nl en op youtube kun je hem heel moeilijk vinden (op songteksten.nl kun je hem zelfs helemaal niet vinden) maar waarom zou je die heel moeilijk moeten kunnen vinden? waarom staat dit liedje niet gewoon bij de andere van lily allen als je dat intypt op songteksten.nl of youtube? een beetje raar. Maar ach, nu weet u mijn mening.
  Met vriendelijk groeten,
  Judith

    /   Reply  / 
 10. Judith

  Ik vind dit liedje totaal niet mislukt. Ik vind het ook een goede tekst! lily allen heeft een super mooie stem en er zijn wel een paar ver***te liedjes bij, maar deze vind ik super!

  groetjes Judith

    /   Reply  / 
 11. sam

  k vind het een super liedje , nice ! :p

    /   Reply  / 
 12. saaar

  waarom van de Kaiser Chiefs Ö waaarommmm..

  goed, in mijn ogen heeft ze het hele lied totaal, laten we het netjes zeggen, verpest. Maar, dat is mijn mening.

  xx

    /   Reply  / 
 13. Pingback: Nieuwe video: Lily Allen - The Fear | Videoclips

 14. elize

  ik vind het lullig dat jullie haar zo afkraken ze is heel goed in zingen en die clips van haar zijn allemaal geweldig ik vind de liedjes: the fear, alfie, smile en not fair het leukste

  goetjes

    /   Reply  / 
 15. Sohie

  Lily Allen is hartstikke goed!!! Haar opvatting van het leven klopt helemaal! En probeer maar eens zo te zingen als zij! Lukt je toch niet!

  De liedjes Shame for you, Knock em out, Everthing’s just wonderfull, take what you take, en Everyone’s at it het leukst!

  Kusjess

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>