Op verzoek: The Wombats – Kill The Director


In de onregelmatig verschijnende rubriek "Op verzoek" worden videoclips besproken die door bezoekers van deze site zijn aangevraagd. Deze clip van The Wombats is geplaatst op verzoek van Robin.

Kill The Director is een liedje over hoe Wombats zanger Matthew Murphy tegen wil en dank verliefd wordt op een meisje. Hij zingt over hoe geweldig ze wel niet is, maar dat hij toch echt niet van plan is om verliefd op haar te worden want: "Don't talk to girls, they'll break your heart!"

En dan komt het refrein: "If this is a rom-com, kill the director!" Als dit een romantische komedie is, maak die regisseur dan maar af. Het mag duidelijk zijn, Matthew heeft geen zin in romantiek. Dat is dan spijtig voor hem, maar het levert wel een erg leuke videoclip op. Eentje die halverwege plotseling van genre verandert, net alsof op dat moment echt de regisseur werd vermoord.

Aan het begin van de clip is er nog niets aan de hand en is het zonnige marktplein gevuld met vrolijke mensen en mannen die hun trui over hun schouders geknoopt hebben. Het is, met andere woorden, precies zoals in de romantische komedies waar Matthew Murphy zo'n hekel aan heeft. Dat kan natuurlijk niet lang duren. Terwijl Murphy schreeuwt dat zijn leven geen Bridget Jones film is vindt er een grote ontploffing plaats, worden er in slow-motion mensen neergeschoten en cirkelen er plotseling hongerige gieren rond boven het marktplein. Dat is inderdaad heel wat anders dan Bridget Jones!

En de muziek?

Vrolijke britpop met veel gevoel voor humor in de songtekst (en de video). Maar vergis je niet, zelfs als er gelachen mag worden is de muziek serieus catchy. Voor je het weet zit ook jij vrolijk mee te oooooehoe-woooooohoeën met de fijne koortjes tijdens het refrein. Wat een leuk liedje!

Zie ook:
- Nieuwe video: The Wombats – Let's Dance To Joy Division

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Op verzoek: The Wombats – Kill The Director

 1. Bart

  Gwen Stefani heeft de videoclip van ‘ Now that I’ve got it’ uitgebracht, Erik

    /   Reply  / 
 2. Bart

  Gwen Stefani heeft de videoclip van ‘ Now that I’ve got it’ uitgebracht, Erik

    /   Reply  / 
 3. erik

  Ik weet het maar ik kan nergens een volledige versie vinden. :( Zoals ik het begrijp heeft TRL (die de wereldpremiere had) er maar twee minuten van uitgezonden.

    /   Reply  / 
 4. erik

  Ik weet het maar ik kan nergens een volledige versie vinden. :( Zoals ik het begrijp heeft TRL (die de wereldpremiere had) er maar twee minuten van uitgezonden.

    /   Reply  / 
 5. Robin

  Super bedankt Erik! Heel tof.

    /   Reply  / 
 6. Robin

  Super bedankt Erik! Heel tof.

    /   Reply  / 
 7. Marloesss

  Jaaa, dit is echt een geweldig nummer! Heb het net een paar dagen ‘ontdekt’…;)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>