Nieuwe video: Kenna/Pharrel – Say Goodbye To Love


Deze videoclip voor Kenna (met een gastrol van Pharrel en muziek door The Neptunes) is met een bescheiden budget gemaakt door Hype Williams. Het is een pretentieloos filmpje geworden dat vooral opvalt vanwege het felle kleurgebruik. Je hoort wel vaker dat clips van het scherm af spatten, maar deze doet het ook echt!

Helemaal als Kenna zich in het nachtleven stort kan Hype zich uitleven op de felle neonkleuren van een grote stad… met oogverblindende resultaten. Het is allemaal erg simpel gemaakt -ik weet er verder ook niet zoveel over te vertellen- maar het ziet er wel goed uit.

Om het dynamische gevoel te vergroten is de hele videoclip achteraf behandeld met een effect waardoor het beeld een beetje lijkt te "golven." In sommige scenes is het beter zichtbaar dan in andere, maar het geeft over het algemeen een leuke vervreemdende sfeer. Kenna beleeft blijkbaar een hele vreemde avond. Minder onder de indruk ben ik als Hype de gezichten van zijn personages met de computer bewerkt waardoor er plotseling allemaal vreemde punten uit hun hoofd groeien. Het zal wel bedoeld zijn om de sfeer nóg vreemder te maken, maar het ziet er eigenlijk alleen maar nep uit.

En de muziek?

En nu komt de aap uit de mouw want ik heb dus nog nooit van deze Kenna gehoord. Is hij überhaupt wel bekend in Nederland? Ik kan dan ook niet zeggen of dit liedje een goed beeld geeft van Kenna's muziek of dat dit een positieve uitschieter is, maar Say Goodbye To Love is wel een heel erg lekker nummer! Popmuziek op z'n Neptunes': vrolijk, aanstekelijk en funky. Voor mij een erg aangename verrassing. Kenna heeft ook een hele opvallende stem waar ik even aan moest wennen maar die ik uiteindelijk toch wel kon waarderen. Het is weer eens wat anders dan al die andere gladde zangers waar er al zoveel van zijn.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Kenna/Pharrel – Say Goodbye To Love

  1. Leroy

    Toevalstreffer, ik ken Kenna. Goeie muziek is het, hiphop met een indierandje. Aardig veelzijdig. Ik merkte inderdaad dat Pharrell met het nummer heeft meegewerkt.

      /   Reply  / 
  2. Sierbestrating

    Vond Kenna al supergoed, jammer dat hij nooit echt doorgebroken is, misschien met deze clip erbij wel, kan hij meteen meeliften met Pharrel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>