Nieuwe video: Portishead – Machine Gun


De video is al net zo kaal als de muziek. Een verschrikkelijk sober optreden, vastgelegd in wazige blauwe webcambeelden waarbij iedereen z'n uiterste best doet om vooral niet met z'n gezicht in beeld te komen. Uiterst kunstzinnig en ongetwijfeld heel erg verantwoord, maar ondertussen wel een draak van een video die nauwelijks het bekijken waard is.

En de muziek?

Nou, we hoeven ons in ieder geval niet af te vragen hoe de band op die songtitel is gekomen. Het nummer klinkt alsof we vier minuten lang worden gefusileerd. Behoorlijk eh… heftig. Die arme Beth Gibbons verdrinkt bijna tussen de beats, maar wie hier op de zang let is eigenlijk al op de verkeerde manier aan het luisteren. Machine Gun draait duidelijk om de muziek en die is ijzingwekkend goed. Een ijle melodie spookt nauwelijks hoorbaar op de achtergrond, maar de manier waarop hij na de heftige drum-climax plotseling door de rest van de muziek heen breekt levert een kippevelmoment van jewelste op. Vier minuten is alleen veel te kort. Ik verheug me nu al op de live-DVD waar de spanningsboog hopelijk nog veel langer wordt opgerekt.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Portishead – Machine Gun

  1. david

    ik kende deze video en het daarbijhorende nummer al. De clip is beetje saai idd maar het nummer is zooo friggin lekker :D

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: Portishead - The Rip | Videoclips

  3. Pingback: Nieuwe video: Portishead - Magic Doors | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>