Nieuwe video: Madcon – Beggin’


Opgesloten in een cel met twee sexy vrouwelijke bewakers, met een touwladder onder een helicopter naar de vluchtauto gevlogen worden, uit een rijdende auto springen en meisjes die hun melk als een kat uit een schoteltje likken. Ja, de jongens van Madcon hebben alleen maar typisch mannelijke dromen.

Maar wees gerust, Beggin' is niet de zoveelste foute hiphop video. Regisseur Christian Holm-Glad maakte van Madcon's avonturen juist een luchtig filmpje waar vooral om gelachen mag worden. De actie wordt bovendien afgewisseld met mooi vormgegeven dans-scenes voor een oranje/geel decor, wat helpt om de video een herkenbare smoel te geven.

En net zoals de meeste mannen beleven Tshawe en Yosef al die wilde avonturen natuurlijk niet echt. In werkelijkheid zitten ze braaf op de bank en kunnen hun ogen nauwelijks openhouden tijdens een potje Halo op hun Xbox 360. Stoere actiehelden zijn ze alleen in hun dromen.

En de muziek?

Wel, de muziek is geweldig. Het is me alleen volstrekt onduidelijk wie hier de credits voor verdient. Allereerst natuurlijk Frankie Valli die met zijn originele versie in 1969 het meeste werk al heeft gedaan, maar het lijkt erop dat Madcon niet als eerste op het idee kwam om er een moderne remix van te maken. De Pilooski Edit klonk vorig jaar ook al verdomd lekker. Het idee zal wel 'in de lucht' hebben gehangen. Hoe dan ook: een meer dan fantastisch liedje. En het moet gezegd dat de versie van Madcon nog net even wat rauwer (en daarom beter) klinkt dan die van Pilooski.

Met dank aan Kevin.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Madcon – Beggin’

 1. Wessel

  IS inderdaad en chill nummer, nog nooit van die 2 gehoord.

  oja, TIP:
  chromeo – fancy footwork

  http://www.vimeo.com/991802

    /   Reply  / 
 2. JP

  cool nummer :D
  ik vind dit lied helemaal geweldig :D
  Gelukkig kreeg het ook een goed cijfer :)

  __________________

  TIP
  Metro Station – Shake it

  Dit is het bandje van de BROER van Miley Cyrus. En dit lied staat wel redelijk hoog in de USA CHARTS.

  http://www.youtube.com/watch?v=LU8vL0U-k7w

  TIP2:
  Taylor Swift – Picture to burn

  http://www.youtube.com/watch?v=4A6Dvdb6KUU

  Country meets pop :) Amerika houd van haar, nu jij nog erik :P

    /   Reply  / 
 3. Kevin

  Haha is al gepost nevermind!

    /   Reply  / 
 4. Val

  Nieuwe video
  T.A.T.U. – White Robe

    /   Reply  / 
 5. erik

  Bah wat een muziek. ;) Van mij had Frankrijk mogen winnen. Sebastien Tellier is dope!

    /   Reply  / 
 6. Bert

  Het origineel is ook niet van Frankie Valli. Exact hetzelfde liedje is namelijk in 1967 ook door het obscure bandje Duo Inter uitgebracht. Het is nu alleen nog terug te vinden op de verzamelcd Sensacional Soul van het label VampiSoul.

    /   Reply  / 
 7. Pingback: Nieuwe video: Madcon/Ameerah – Freaky Like Me | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>